Show menu

VIDEO: Haseljić z odliko opravil debi v članski ekipi

3. 3. 2017

Pred začetkom sezone 2016/17 se je Rokometni klub Gorenje Velenje odločil, da svojo mladinsko ekipo, s katero je trenutno na odlični poti, da se vrne med slovenske prvoligaše, dopolni na deficitarnih igralnih mestih. Ena od okrepitev je bil tudi 19-letni bosanski rokometaš Ibrahim Haseljić, ki si bo zadnjo domačo tekmo članov v Ligi SEHA Gazprom zapomnil za vedno.


Na obračunu s slovaškim prvakom Tatranom je bil levoroki 19-letnik, ki se najbolje znajde na obeh desnih igralnih mestih, prvič izbran v postavo članske ekipe velenjskega kluba, kamor se je jeseni preselil iz matičnega Gradačca. Zbrani rokometni navdušenci so ob koncu 48. minute glasno pozdravili njegov vstop v igro, nadobudni 193 centimetrov visoki rokometaš pa jim za izkazano podporo ni ostal dolžan. Že po prvih nekaj sekundah mu je glavni trener Borut Plaskan zaupal izvedbo sedemmetrovke, ki jo je brezkompromisno zadek, do konca tekme pa iz dveh strelov za uspeh proti tekmecem dodal še en gol ter tudi priboril strel s sedmih metrov.


Haseljić je sicer po dveh odigranih tekmah s 16 goli tretji najboljši strelec mladinske Lige za prvaka v 2. DRL, skupno pa jih je na devetih tekmah dosegel 43. Ekipa, ki jo vodi Klemen Luzar, v tej sezoni še ni doživela poraza. Nastope prvega dela državnega prvenstva v vzhodni skupini je zaključila z 10 zmagami na prav toliko tekmah, tudi v drugem delu, kjer se ekipe borijo za napredovanje, pa je trenutno pri stoodstotnem izkupičku (dve zmagi na dveh tekmah). Podobno uspešno nastopa tudi kadetska vrsta Gorenja Velenja, ki se izvrstno kosa med prvoligaši. V prvem delu je ta zbrala 13 zmag in en remi, v polfinalni skupini pa s tekmo manj zaseda drugo mesto (štiri zmage in poraz).


Rokometaš z osmico na hrbtu je s klubom iz Šaleške doline pred to sezono sklenil petletno sodelovanje. Poleg prve profesionalne pogodbe ga je trdo delo že decembra 2015 pripeljalo tudi do vpoklica na priprave izbrane vrste Bosne in Hercegovine do 20 let, v kateri je sodeloval kot dve leti mlajših od večine reprezentančnih kolegov.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me