Show menu

Osa Pika med zamenjala za led

30. 1. 2017

A le za zabavno preživeto sobotno popoldne. Mariborsko Pohorje je ta dan namreč gostilo mednarodno smučarsko tekmovanje za mlade upe Little Fox Race, na katerem ni manjkalo zabave. Zanjo so poskrbele tudi maskote s celotne Slovenije, ki so se po strmini spustile s poki.


Kljub temu, da zima ni njen najbolj priljubljen letni čas, se je z veseljem podala na zimsko druženje. Kot kapetanka ekipe, katero sta sestavljala še Rasto Ažnoh, nekdanji trener slovenske smučarske reprezentance, in nekdanja smučarska asinja ter nosilka bronaste olimpijske kolajne iz leta 1994 Katja Koren Miklavec, se je pogumno podala na tekmo. V neizprosnih mojih se je njena zasedba odlično odrezala, nepredvidljiva poledenela proga pa ji jo je zagodla v četrtfinalu, kjer je zaključila z nastopi.


"Prvi občutki po spustu s pokom? Noro zabavno! Imela sem sicer nekaj težav z želom, upor v snegu je bil začuda povsem drugačen kot v zraku. Ampak moram biti iskrena, mraz ni zame, sedaj že brzim nazaj v Rdečo dvorano, da se pogrejem," je po debitantskem nastopu povedala osa Pika in ob tem dodala: "Hvala Rastu in Katji za super družbo in dobre nastope. Prihodnje leto gremo po medaljo!"


Mimoidoči so oso Piko v štajerski prestolnici tekom dneva večkrat opazili v družbi modrega kosmatinca, ki bojda prihaja iz Primorske. Ali gre za novo simpatijo nagajive maskote rokometašev Gorenja Velenja nam, žal, ni uspelo izvedeti.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me