Show menu

Stojnić kljub kratkemu oddihu s polno paro naprej

19. 1. 2017

Večina rokometašev Gorenja Velenja je med novoletnim premorom počivala in si nabirala energijo za odločilni del sezone. A ne Darko Stojnić, za katerega počitka praktično ni bilo.


Čim se je decembra zaključilo klubsko dogajanje s pokalno tekmo v Šmartnem pri Litiji, so rokometaša, ki bo aprila dopolnil 20 let, že čakale reprezentančne priprave. »V zaključku decembra smo opravili skupni trening, sledil je turnir na Madžarskem. Po dveh prostih dneh za novo leto smo se zbrali v Gorišnici, tam opravili še dva treninga in odpotovali na prizorišče kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo v Alžiriji,« pove Darko.


A ves trud, ki so ga s soigralci vložili v treninge, je bil na koncu poplačan. »Na Slovaško smo se podali z jasnim ciljem, da zmagamo na vseh treh tekmah. Kvalifikacijski turnir smo odigrali nekoliko oslabljeni, saj na levem zunanjem položaju ni bilo Jake Malusa, ki tej ekipi veliko pomeni. Kljub temu smo s soigralci stopili skupaj, v ključnih trenutkih iz sebe iztisnili zadnje atome moči in se uvrstili na svetovno prvenstvo,« še dodaja rokometaš, ki je kot eden redkih v slovenski vrsti kvalifikacijski turnir zaključil s stoodstotnim izkoristkom, saj je iz šestih strelov dosegel prav toliko zadetkov. 


Reprezentanca, ki jo je (uspešno) vodil Sašo Prapotnik, je najprej ugnala Ukrajino (32:25), za tem suvereno še Kosovo (25:34), piko na i pa postavila z uspehom proti gostiteljem Slovakom (20:17). »Zadnja tekma proti domačinom je bila zagotovo najtežja. Tekmece je podpirala polna dvorana, tudi oni so si želeli vozovnice za svetovno prvenstvo. Ključ do uspeha je bil naš ekipni duh, ki je bil naravnost odličen. Delovali smo kot pravi prijatelji, ki skupaj preživijo večino leta, ne le dve krajši reprezentančni akciji,« ne skopari z lepimi besedami na račun soigralcev 200 centimetrov visoki krožni napadalec. Nagrade so se slovenski fantje izredno razveselili. Med svetovno elito do 21 let v Alžiriji jih boste lahko spremljali med 17. in 30. julijem.


Po uspehu je svojega rokometaša nagradil tudi trener Gorenja Velenja Borut Plaskan, ki mu je omogočil, da se je pripravam ekipe za drugi del sezone pridružil tri dni kasneje od ostalih soigralcev iz osjega gnezda. Po dveh dneh treningov je z moštvom gostoval na turnirju v Dobovi in se z velenjsko ekipo, po zmagah nad zagrebško Dubravo (34:22), vodilno ekipo prvega dela hrvaškega državnega prvenstva, in domačim prvoligašem (26:22), veselil končnega uspeha. »Priprave, katerim sem se priključil naknadno, so bile precej naporne. Turnir v Dobovi je bil odličen preizkus za nas. Noge so bile še nekoliko težke, a prebili smo se do tistega, kar smo si želeli,« je za konec še dejal Logatčan.


Gorenje Velenje do konca sezone čakajo nastopi v treh različnih tekmovanjih, preizkusi pa se bodo nadaljevali prvo februarsko nedeljo, ko bo v Šaleški dolini gostoval skopski Vardar. Do tedaj črno-rumene čakajo tri pripravljalne tekme, vse v Rdeči dvorani. Prva bo na sporedu že ta petek, ko bo v Velenju gostoval sosednji Slovenj Gradec 2011, v torek sledi obračun z Mariborom Branikom, petek za tem pa še z banjaluškim Borcem m:telom. Vse tri tekme se bodo začele ob 17.30, vstopnine ni!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me