Show menu

Najmlajše osice osvojile mednarodni turnir v Žalcu

15. 1. 2017

Ekipa mlajših dečkov C Gorenja Velenja se je minulo soboto udeležila 4. Oki doki pokala v Žalcu, na katerem so poleg slovenskih ekip nastopile tudi hrvaške. Mladi velenjski upi so v finalu z 10:9 ugnali Vučiče iz Zagreba. Anže Kalan in vratar Luka Kopušar sta bila izbrana v idealno peterko turnirja.


1. OKI DOKI POKAL (ŽALEC):


1. tekma, sobota, 14. januarja:
GORENJE VELENJE : FUŽINAR 9:8

Osice so prvo tekmo začele odlično in hitro povedle s 6:2. Po nekaj menjavah in tehničnih napakah Velenjčanov so igralci Fužinarja uspeli povesti s 7:6, a je nato zbrana igra Gorenja tehtnico prevesila na njegovo stran.

2. tekma, sobota, 14. januarja:
GORENJE VELENJE : VUČIČI ZAGREB 8:9

Najmlajši rokometaši Gorenja so tekmo začeli zelo medlo in dopustili nasprotnikom vodstvo s 7:3. Po odličnem drugem delu obračuna so se osice približale le na gol razlike, a je za dokončen preobrat zmanjkalo časa.

3. tekma, sobota, 14. januarja:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 : 
GORENJE VELENJE 9:10

Tretja tekma je odločala o napredovanju v polfinale. Po enakovrednem in napetem dvoboju, ki se je igral gol za gol, so se na koncu zmage veselili Velenjčani. Te je v polfinalnem obračunu pričakala še druga ekipa Celja Pivovarne Laško.

Polfinale, sobota, 14. januarja:
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 9:8

Po treh odigranih tekmah, se je pri obeh ekipah poznala manjša utrujenost. Ekipa iz Celja je na krilih Marguča, vodila celotno tekmo. V končnici je s tremi obrambami zablestel Luka Podvratnik in ekipi Gorenja ponudil priložnost za uvrstitev v finale, ki so jo njegovi soigralci v napadu s pridom izkoristili.

Finale, sobota, 14. januarja:
GORENJE VELENJE : VUČIČI ZAGREB 10:9

Finalna tekma je bila ponovitev obračuna iz drugega kola skupinskega dela. Tokrat so najmlajše osice od prve do zadnje sekunde dihale kot eno. Z zelo borbeno igro v obrambi ter zbranim napadom jim je na koncu uspelo presenetiti vrstnike iz Zagreba.


Barve Gorenja Velenja so na turnirju zastopali Luka Kopušar, Luka Podvratnik, Anže Kalan, Žan Pajk, Jan Guček, Tim Laznik, Tim Praprotnik, Vanja Dragič, Jakop Camloh, Lovro Pečečnik, Luc Plešnik in Nik Borovnik. Nad njihovo igro je bdel trener Jaka Hrast.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me