Show menu

FOTO+VIDEO: Ose začele priprave na drugi del sezone

9. 1. 2017
V ponedeljek je trener Gorenja Velenja Borut Plaskan svoje izbrance zbral na prvem treningu v novem letu. Nekoliko daljši premor, ki se je začel 23. decembra po pokalni tekmi v Šmartnem pri Litiji, je rokometašem slovenskega podprvaka dobro del. Ti so se v dvorano vrnili polni dobre volje in delovnega elana, kar pred začetkom drugega dela sezone velenjskemu štabu zagotovo prinaša sladke skrbi.

Velenjski rokometaši so prvi "delovni" dan začeli z dopoldanskim treningom v fitnesu, popoldne pa stopili še na parket Rdeče dvorane. Soigralci so po slabih dveh mesecih v svoji družbi z velikim veseljem pozdravili Luko Mitrovića, ki se je po težki poškodbi orbitalne kosti znova pridružil ekipnim treningom. Snidenja s soigralci ni želel zamuditi niti Anže Ratajec, ki zaradi poškodbe kolena moštvu iz Šaleške doline v tej sezoni ne bo mogel več pomagati. 

Prva treninga v letu 2017 je po dogovoru s trenerjem izpustil le Darko Stojnić, ki pravega počitka ni imel. Čas od konca decembra je namreč preživel z mladinsko reprezentanco, ki je minuli konec tedna dosegla lep uspeh. V slovaškem Hlohovcu si je v kvalifikacijah priigrala tri zanesljive zmage na prav toliko tekmah - premagala je izbrane vrste Ukrajine, Kosova in Slovaške - ter s tem vozovnico na letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bo med 17. in 30. julijem gostila Alžirija. Krožni napadalec, ki bo aprila dopolnil 21 let, se bo ekipi priključil v četrtek.  

Moštvo črno-rumenih prvi preizkus čaka šele v nedeljo, 5. februarja. Tedaj bo v Velenju na tekmi Lige SEGA Gazprom gostoval Vardar iz Skopja, pri katerem sta še v minuli sezoni igrala najizkušenejša člana Gorenja Alem Toskić in Matjaž Brumen. Vmesni čas, v katerem bodo oči rokometne javnosti v veliki meri uprte v Francijo, kjer se bo v prihodnjih dneh odvijalo svetovno prvenstvo, bodo Velenjčani izkoristili za pet pripravljalnih tekem. Prvi bosta na sporedu že to soboto na 1. Memorialu Franca Poloviča starejšega v Dobovi - ob 16.30 proti hrvaški Dubravi, uro in pol za tem pa še proti domačemu moštvu -, nato bo 20. januarja v Rdeči dvorani gostoval sosednji Slovenj Gradec 2011, teden dni za tem pa še Borac m:tel iz Banja Luke. Vstop na obe tekmi bo prost. Vmes se bo v torek, 24. januarja, v Mariboru odvil obračun z Branikom.
PRIPRAVLJALNE TEKME GORENJA VELENJA PRED DRUGIM DELOM SEZONE:

1. Memorial Franca Poloviča st., 2. kolo, sobota, 14. januarja, ob 16.30:
DUBRAVA (HRV) : GORENJE VELENJE

1. Memorial Franca Poloviča st., 3. kolo, sobota, 14. januarja, ob 18.00:
DOBOVA : GORENJE VELENJE

Petek, 20. januarja, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : SLOVENJ GRADEC 2011

Torek, 24. januarja (ura še ni znana):
MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE

Petek, 27. januarja, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : BORAC M:TEL (BIH)
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me