Show menu

Ose v januarju na pet pripravljalnih tekem

6. 1. 2017
Novoletni premor je mimo. Oči rokometne javnosti so v teh dneh uprte v Francijo, kjer se bo v prihodnjih dneh odvijalo svetovno prvenstvo. Na njem Gorenje Velenje ne bo imelo svojega predstavnika, se pa bo zato ekipa v ponedeljek znova zbrala začela s pripravami na drugi del sezone.


Izbrance Boruta Plaskana v ponedeljkovem dopoldnevu najprej čaka trening za vzdrževanje telesne moči, popoldne pa se bodo prvič v novem letu podali tudi v dvorano. Velenjske rokometaše prvi preizkus čaka šele 5. februarja, vmesni čas pa bodo izkoristili za pet pripravljalnih tekem. Dve izmed njih - 20. januarja proti Slovenj Gradcu 2011 (ob 17.30) in teden dni kasneje proti Borcu m:tel iz Banja Luke (ob 17.30) - se bosta odvili tudi na igrišču Rdeče dvorane, vstop nanju bo prost. Prvi pripravljalni tekmi Velenjčane sicer čakata prihodnjo soboto, ko se bodo na 1. Memorialu Franca Poloviča starejšega pomerili z zagrebško Dubravo in domačim rokometnim klubom. V torek, 24. januarja, bo v Mariboru na sporedi še obračun z Branikom.


Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja: 
"Zaradi bližajočega se svetovnega prvenstva v Sloveniji ali bližnji okolici na pripravah ni veliko kakovostnih ekip ali reprezentanc, kar pa nikakor ne pomeni, da nas v januarju ne čakajo kakovostne tekme. Verjamem, da bo pet preizkusov odlična popestritev sicer dokaj monotonih treningov priprav na drugi del sezone ter da nam bodo pomagali le še k večji uigranosti. na voljo bomo imeli štiri tedne, da se dobro pripravimo na nove izzive. Upam, da nas bodo v tem času poškodbe, ki so nam v dosedanjem delu sezone zelo oteževale delo, obšle v velikem loku. Ob tem si želim, da bi se stare težave s poškodbami naših fantov čim prej končale. Pri tem v prvi vrsti mislim na Janeza Gamsa in Luko Mitrovića, medtem ko za Anžeta Ratajca vemo, da nam v tej sezoni, žal, ne bo mogel več pomagati."


PRIPRAVLJALNE TEKME GORENJA VELENJA PRED DRUGIM DELOM SEZONE:

1. Memorial Franca Poloviča st., 2. kolo, sobota, 14. januarja, ob 16.30:
DUBRAVA (HRV) : GORENJE VELENJE

1. Memorial Franca Poloviča st., 3. kolo, sobota, 14. januarja, ob 18.00:
DOBOVA : GORENJE VELENJE

Petek, 20. januarja, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : SLOVENJ GRADEC 2011

Torek, 24. januarja (ura še ni znana):
MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE

Petek, 27. januarja, ob 17.30 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : BORAC M:TEL (BIH)
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me