Show menu

Znan termin zadnje tekme Gorenja v letu 2016

15. 12. 2016
V sredo je na sedežu Rokometne zveze Slovenije potekal žreb pred četrtfinalom Pokala Slovenije, kamor so se rokometaši Gorenja Velenja dan poprej uvrstili po zmagi nad Koprom 2013 (29:26). Ples kroglic, ki ga je izvedel selektor moške članske reprezentance Veselin Vujović, je klubu iz Šaleške doline za tekmeca namenil moštvo Herza Šmartnega. Tekma bo v dvorani Pungrt na sporedu v četrtek, 22. decembra, ob 19. uri.

Klub iz Šmartnega pri Litiji v tej sezoni uspešno nastopa v 1. B državni rokometni ligi. Tam trenutno zaseda drugo mesto, za Svišem iz Ivančne Gorice pa zaostaja za dve točki. Na dosedanjih 12 tekmah je dosegel osem zmag ter po dva remija in poraza. V vrstah šmarske ekipe v tej sezoni odlično igra 20-letni Tilen Strmljan. Ta srednji zunanji igralec je v ligaškem tekmovanju do sedaj dosegel 105 golov, s čimer je drugi najboljši strelec 1. B DRL, na dveh pokalnih tekmah pa 26 (najboljši strelec v Pokalu Slovenije). Proti Rudarju, ki so ga v 2. krogu Pokala Slovenije rokometaši iz Šmartnega odpravili s 35:30 jih je dosegel 16 (sedemmetrovke 7:7), v osmini finala proti Črnomaljcem (36:24) pa 10.

Borut Plaskan, trener Gorenja Velenja:
"Po žrebu smo lahko zadovoljni, čeprav nobenega tekmeca ne gre podcenjevati. Je pa res, da nam je bila loterija v tej sezoni bolj naklonjena kot v minuli. Mirno se lahko pripravljamo na obračun s Herzom Šmartnim, ki bo zadnja naša tekma v tem koledarskem letu. Verjamem, da bodo naši fantje dovolj motivirani, da se bomo lahko po tem preizkusu dobre volje podali na novoletne počitnice."

POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE:

Četrtek, 22. decembra, ob 19.00:
RD HERZ ŠMARTNO : RK GORENJE VELENJE
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me