Show menu

Znan točen termin prve kvalifikacijske tekme s Füchse Berlinom

4. 11. 2016
Velenjske rokometaše le še slabi trije tedni ločijo do prve kvalifikacijske tekme za nastop v skupinskem delu Pokala EHF. V 3. krogu, ki je zadnje sito pred rednim delom tekmovanja, se bo Gorenje Velenje pomerilo z zasedbo Füchse iz Berlina. Ta bo v Šaleški dolini gostovala v sredo, 23. novembra, ob 19. uri, povratna tekma v nemški prestolnici pa bo na sporedu tri dni za tem ob 19.30.

V skupinski del omenjenega tekmovanja se bo uvrstilo moštvo, ki bo v skupnem seštevku imelo boljšo razliko med danimi in prejetimi goli, v primeru neodločenega izida pa se bo do napredovanja prebila ekipa, ki bo dosegla večje število zadetkov na gostovanju.

Prvi obračun omenjenih moštev v Rdeči dvorani je bil sprva predviden za 19. ali 20. november, a tedaj berlinske lisjake v domači Bundesligi, v kateri trenutno zasedajo visoko tretje mesto, čaka gostovanje pri zasedbi Rhein-Neckar Löwen. Te tekme ni bilo mogoče prestaviti, saj moštvo slednjih med tednom nastopa v Ligi prvakov. Velenjski in berlinski klub sta se tako dogovorila za termin tekme sredi tedna.

Obe zasedbi sta se v preteklosti že srečali. V sezoni 2014/2015 so berlinski rokometaši postali zmagovalci pokala evropske rokometne zveze. Tedaj so v polfinalu zaustavili ravno Velenjčane (27:22), ki so na koncu pristali na četrtem mestu (poraz proti danskemu Skjernu z 22:27). Berlinčani, med katerimi igra mladi slovenski vratar Mark Ferjan (183 cm, 1998), imajo tudi izkušnje z nastopanjem v Ligi prvakov, v kateri so se v sezoni 2011/2012 zavihteli na finalni turnir.

3. KROG KVALIFIKACIJ ZA NASTOP V POKALU EHF:

1. tekma, sreda, 23. novembra, ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : FÜCHSE BERLIN

2. tekma, sobota, 26. novembra, ob 19.30:
FÜCHSE BERLIN : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se