Show menu

Za uvrstitev v Pokal EHF novembra dvakrat v štirih dneh

28. 10. 2016
Velenjski rokometaši so v sredo uspešno opravili s prvo prepreko v Pokalu Slovenije, v soboto pa jih nov preizkus čaka v Ligi SEHA Gazprom v beloruskem Brestu. Ose počasi že pogledujejo tudi v drugo polovico novembra, ki bo zanje zelo pomembna, saj ta prinaša obračuna v 3. krogu kvalifikacij za nastop v skupinskem delu Pokala EHF.

Žreb na Dunaju je slovenskim podprvakom pred časom dodelil zahtevnega tekmeca iz Nemčije, natančneje iz prestolnice Berlina. Moštvo Füchse, ki se bo z RK Gorenje Velenje borilo za eno izmed prostih mest v Pokalu EHF, trenutno v Bundesligi zaseda visoko tretje mesto. Prvi obračun v Šaleški dolini bi moral biti na sporedu 19. ali 20. novembra, a tedaj berlinske lisice čaka gostovanje v domačem prvenstvu proti zasedbi Rhein-Neckar Löwen, ki je ni moč prestaviti, saj moštvo slednjih med tednom nastopa v Ligi prvakov. Velenjski in berlinski klub sta se tako dogovorila, da bo prva tekma na sporedu v sredo, 23. novembra, povratna pa tri dni kasneje v Nemčiji. Točen termin prve tekme bo znan po dokončnih uskladitvah z imetniki TV pravic. V Sloveniji bo oba obračuna prenašal Šport TV.

Obe zasedbi sta se v preteklosti že srečali. V sezoni 2014/2015 so Berlinčani postali zmagovalci pokala evropske rokometne zveze. Tedaj so v polfinalu zaustavili ravno Velenjčane (27:22), ki so na koncu pristali na četrtem mestu (poraz proti danskemu Skjernu z 22:27). Berlinske lisice, pri katerih igra mladi slovenski vratar Mark Ferjan (183 cm, 1998), imajo tudi izkušnje z nastopanjem v Ligi prvakov, v kateri so se v sezoni 2011/2012 zavihtele na finalni turnir.

3. KROG KVALIFIKACIJ ZA NASTOP V POKALU EHF:

1. tekma, sreda, 23. novembra (ura še ni znana):
RK GORENJE VELENJE : FÜCHSE BERLIN

2. tekma, sobota, 26. novembra, ob 19.30:
FÜCHSE BERLIN : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se