Show menu

Velenjčani na Igu začenjajo pokalno tekmovanje

26. 10. 2016
V sredo rokometaši Gorenja Velenja začenjajo z nastopi tudi v Pokalu Slovenije. Na tekmi 2. kroga jim bo nasproti stala zasedba ŠD Mokerc-Ig, ki sicer tekmuje v 1. B državni rokometni ligi. Tekma v Športni dvorani Ig se bo začela ob 19. uri.


Klub z Iga, ki je bil ustanovljen daljnega leta 1959, je sprva deloval pod imenom TVD Partizan. Klub je največji uspeh dosegel v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je v dveh sezonah iz najnižjega ranga tekmovanja napredoval v 1. slovensko ligo, tam pa nato osvojil 2. mesto in za las ostal brez napredovanja v 2. zvezno ligo nekdanje Jugoslavije. 
V zadnjih sezonah zasedba iz obrobja slovenske prestolnice tekmuje v 1. B ligi, v kateri je nazadnje osvojila 9. mesto. V letošnji jeseni ji zaenkrat ne gre vse po načrtih. V uvodnem kolu je sicer s 36:34 ugnala zasedbo iz Grosupljega, a nato nanizala pet zaporednih porazov. V izredni strelski formi je Matija Hostnik, ki je na petih tekmah 1. B lige - proti Grosuplju ni igral, dosegel 38 golov.

Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Vsekakor na tej tekmi pričakujem zmago, ob tem pa igro, ki bo zanimiva tudi za gledalce. Tekma bo dobra priprava in možnost za uigravanje pred naslednjo tekmo v Ligi SEHA Gazprom. Že v soboto nas namreč čaka gostovanje v Belorusiji pri Meškovu iz Bresta."

Rok Golčar, RK Gorenje Velenje:
"V sredo nas čaka prva tekma v Pokalu Slovenije. Na tekmi proti zasedbi Mokerc Iga za nas ne pride v poštev nič drugega kakor zmaga. Uspeh bi bil zagotovo dobra popotnica pred sobotno tekmo v Brestu."


POKAL SLOVENIJE, 2. KROG:

Sreda, 26. oktobra, ob 19.00:
ŠD MOKERC IG : RK GORENJE VELENJE

Prijavi se na e-novice

Prijavi se