Show menu

Ose v pričakovanju obračuna z bosanskimi prvaki

4. 10. 2016

V sredo bodo rokometaši Gorenja Velenja odigrali peto tekmo te sezone v Ligi SEHA Gazprom. V Rdeči dvorani bodo ob 18. uri gostili moštvo Izvidjača Central Osiguranja iz Ljubuškega.


Naslednji tekmec velenjskih rokometašev je aktualni prvak Bosne in Hercegovine. Ta na dosedanjih štirih tekmah še ni okusil slasti zmage, zaradi česar je trenutno uvrščen na dno lestvice omenjenega mednarodnega tekmovanja. Kljub temu so njegovi rokometaši v tej sezoni že nakazali, da znajo pokazati zobe. Na obeh dosedanjih domačih tekmah lige so proti Celjanom in Zagrebčanom klonili zgolj za gol oziroma dva.


Na drugi strani je RK Gorenje Velenje na štirih tekmah zbral eno zmago. V 2. kolu je bil s 24:20 boljši od zasedbe Nexea, ta pa je nato na naslednji tekmi Izvidjača ugnala z 39:29.


Na sredini tekmi bo po lanskem decembru ekipo znova vodil Borut Plaskan. 50-letni trener, ki je v za klub iz Velenja igral kar 26 sezon, po zaključku igralske poti pa ostal v klubu in večino časa deloval kot pomočnik trenerja, je po sporazumni prekinitvi sodelovanja s trenerjem dr. Markom Šibilo v ponedeljek popoldne z ekipo že opravil prvi skupni trening.


Vstopnice za tekmo med RK Gorenje Velenje ter RK Izvidjač CO so po ceni 8 EUR naprodaj na vseh prodajnih mestih Mojekarte.si ali preko spleta na povezavi, ki se nahaja TUKAJ. Še vedno si lahko zagotovite tudi sezonsko vstopnico, cena katere znaša 120 EUR (nakup v pisarni kluba, ali preko spleta TUKAJ). Vsi ljubitelji rokometa, ki pa obračuna ne boste mogli spremljati s tribun Rdeče dvorane, si boste tega lahko ogledali v neposrednem prenosu na Šport TV 1.


Borut Plaskan, trener RK Gorenje Velenje:
"Pričakujem, da to tekmo dobimo, to je naš primaren cilj. Zavedamo se, da Izvidjač ni slaba ekipa, saj je v domači dvorani namučil Celjane in Zagrebčane. Na tekmi bomo morali biti povsem osredotočeni, predvsem pa prikazati boljšo igro v obrambi, kjer bomo morali biti bolj tečni in prikazati več potez za navijače. Igralce želim pripeljati do tega, da bodo na igrišče stopali z nasmeškom in tudi zato pokazali vsega, česar so sposobni."


Niko Medved, kapetan RK Gorenje Velenje:
"Čaka nas tekma proti Izvidjaču v domači Rdeči dvorani. Na zadnjih tekmah sredinih nasprotnikov smo videli, da ti tvorijo dobro in borbeno ekipo. Na glede na to mi na to tekmo gremo po zmago in nove tri točke, ki nam bi dale dodaten zagon za delo, ki nas še čaka."

LIGA SEHA GAZPROM, 5. KOLO:

Sreda, 5. oktobra, ob 18.00:
RK GORENJE VELENJE : RK IZVIDJAČ CENTRAL OSIGRANJE
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me