Show menu

Dr. Marko Šibila nič več trener Gorenja Velenja

3. 10. 2016

Rokometaši Gorenja Velenja, ki jih v sredo, ob 18. uri čaka četrta tekma v Ligi SEHA Gazprom, so ostali brez glavnega trenerja, dr. Marka Šibile. Vodstvo kluba se je s 54-letnim strokovnjakom dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja.


Ekipo bo do nadaljnjega, morda tudi za daljše obdobje, vodil Borut Plaskan, ki je pred tem opravljal vlogo Šibilinega pomočnika. Domačin, ki je pred kratkim praznoval 50. rojstni dan, je z RK Gorenje Velenje povezan že vrsto let. Svoje prve rokometne korake je napravil ravno v Velenju, za ose pa nato igral dolga leta, natančneje kar 26 sezon. Nekdanji slovenski članski reprezentant je na 426 uradnih tekmah v črno-rumenem dresu dosegel 1559 golov, s čimer še vedno drži rekord najboljšega strelca vseh časov pri RK Gorenje Velenje. Dres z njegovim priimkom je bil dvignjen pod strop velenjske Rdeče dvorane. Plaskan je po zaključku aktivne igralske poti ostal v klubu in večino časa v ekipi deloval kot pomočnik trenerja. Izkušnja na trenerskem stolčku os zanj ne bo prva, saj je ekipo za kratek čas vodil tudi v lanskem decembru po odhodu Gregorja Cvijića s trenerskega stolčka kluba iz Šaleške doline.


Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje: 
"Z lanskim angažmajem dr. Marka Šibile smo si v klubu zares iskreno želeli, da bi trenerja lahko zadržali na daljši rok, z dolgoročno vizijo krmarjenja med ambicijami ter postopno vzpostavitvijo produkcijskega centra za mlade. A, žal, smo po zares tehtnem premisleku sprejeli odločitev ter se z začetkom tega tedna z dr. Šibilo sporazumno razšli. Ker ne želimo vleči prehitrih potez, smo se odločili, da bo do nadaljnjega glavni trener postal Borut Plaskan, o morebitnem novem strokovnjaku na čelu stroke našega kluba pa se bomo odločali preudarno in brez časovnih pritiskov."

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me