Show menu

Ose v sredo gostujejo pri slovitemu Vardarju

27. 9. 2016

Po treh krogih lige SEHA Gazprom in s tem dveh domačih tekmah in enega gostovanja v novi sezoni, velenjske rokometaše naporno gostovanje pri makedonskem Vardarju.

 

Ose se po dveh porazih (doma s Celjem in v gosteh z Zagrebom) ter prvi domači zmagi v zgodovini lige SEHA Gazprom na slovenskih tleh, kjer so v Rdeči dvorani po zabeležile prvo zmago te sezone nad RK NEXE Našice, odpravljajo na svoje drugo gostovanje te sezone.

 

V sredo, 28.9.2016, ob 17.45 naše rokometaše namreč v Skopju čaka dvoboj četrtega kroga lige SEHA Gazprom, tekma z RK Vardar, pri katerem sta do te sezone igrali tudi naši novi okrepitvi črno-rumenega osirja Alem Toskić in Matjaž Brumen.

 

V goste torej odhajamo k aktualnemu makedonskemu prvaku in podprvaku lige SEHA Gazprom RK Vardar, ki je do sedaj zabeležil pet zmag in en remi ter s tem osvojil že visokih 16 točk ter zaseda prvo mesto na lestvici (Gorenje Velenje ima do sedaj 3 točke).

 

Pred tekmo četrtega kroga je glavni trener članskega moštva Velenjčanov o favoritu torkove tekme zelo realističen, vseeno pa na parketu napoveduje borbo naših rokometašev.

 

Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''Pred tekmo z Vardarjem se pripravljamo na to, da pustimo čim boljši vtis in da čim bolj pariramo izjemni ekipi Vardarja, ki je pokazala, tako na domačih, kot tudi tujih terenih v dozdajšnjem delu sezone, da gre za resnično vrhunsko ekipo, ki bo kandidirala tudi za Final4. Gre torej za čisti vrh evropskega rokometa, zato se še toliko bolj veselimo, da bomo lahko malce primerjali naše sposobnosti in našo igro s takšno ekipo. V velenjskem moštvu so vsi igralci zdravi in dobro pripravljeni, poskušali bomo preučiti nasprotnikovo igro in se pripraviti do takšne mere, da bomo lahko ustrezno parirali igralcem Vardarja. O rezultatu ne bi želel govoriti, ker to na takšnih tekmah nima nobenega smisla. Gre za to, da si naši igralci in ekipa pridobivajo izredno pomembne mednarodne izkušnje, ki nam bodo še kako prav prišle v nadaljevanju tekmovalne sezone.''

 

V sredo, 28.9.2016, ob 17.45 tako Velenjčani vabijo vse svoje navijače, da se zberejo pred TV zasloni in jih podprejo pri borbi za osvojitev novih točk.

 

Za vse, ki v sredo ne boste z nami v Skoju, je namreč zagotovo vesela novica, da si boste lahko tekmo med RK Gorenje Velenje in RK Vardar ogledali v živo na Šport TV.

 

Pred tekmo je nekaj vtisov in pričakovanj strnil tudi naš vratar Jože Baznik, ki je na tekmi tretjega kroga proti Zagrebu zbral 8 obramb in bil s tem znova eden izmed močnejših členov velenjske obrambe.

 

Jože Baznik, vratar RK Gorenje Velenje: ''V sredo nas čaka izjemno težko gostovanje v Skopju, kamor bomo prispeli danes (torek op. p.) popoldne. Ekipa Vardarja je z dosedanjimi dvoboji z nami že pokazala, da bo trd oreh in mislim, da bomo morali dati vse od sebe, če želimo domov pripeljati točke. Naša ekipa je kondicijsko dobro pripravljena, po zadnji domači tekmi in zmagi nad Nexejem pa si želimo le še višje.''

 

Držimo pesti za čim boljšo igro naših os!

 

Črno-rumeno, kot eno!

 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me