Show menu

Mladi rokometaši s kolesom obiskali Pikin festival

19. 9. 2016

V času Evropskega tedna mobilnosti na Mestni očini Velenje vabijo, da se na prizorišče Pikinega festivala odpravimo s kolesom.


Vsak dan tega tedna, od danes, ponedeljek, 19. septembra, do petka, 23. septembra, se bodo zbrani ob 16. uri v spremstvu Pike Nogavičke, občinskih redarjev in policistov s kolesi odpravili iz Titovega trga do prizorišča festivala ob jezeru. Tam jih bo čakalo urejeno brezplačno parkirišče za kolesa (namesto 1 avtomobila lahko parkiramo najmanj 9 koles).

Povratek nazaj je predviden ob 18.30 izpred Restavracije Jezero. Otroci, ne pozabite na čelado, tisti brez kolesarskega izpita pa pridite v spremstvu odrasle osebe!


Sedaj pa še posebna novička s strani rokometnega kluba Gorenje Velenje!

Danes, v ponedeljek, 19. septembra 2016, so se zbranim kolesarjem pridružili tudi mlajši dečki rokometnega kluba Gorenje Velenje in naša nepogrešljiva maskota črno-rumenega kluba – osa Pika, ki jih je spremljala kar na kolesu in skupaj z našimi mladimi nadobudnimi osicami obiskala Pikin festival!


Mladi rokometaši so žogo za nekaj ur zamenjali za kolo in se, kot zapisano, skupaj z oso Piko zbrali pred MO Velenje. Tam jih je že čakala Pika Nogavička s Fickotom in svojim spremstvom mestnih redarjev, ki so mlade kolesarje nato na kolesih pospremili do Pikinega festivala.


Velenjske osice so v kolesarjenju in druženju s Piko nogavičko in oso Piko uživale, za nemoten potek dogajanja pa je poskrbel tudi trener mlajših dečkov A in B RK Gorenje Velenje Saša Mijatović, ki je v znak podpore Evropskega tedna mobilnosti tudi sam sedel na kolo.


Vsi ljubitelji športa in zabave pa ste vljudno vabljeni, da se do konca tedna pridružite kolesarjem in skupaj obiščete Pikin festival.


Če boste avtomobil zamenjali za kolo boste naredili veliko za svoje zdravje in dobro počutje, koristili okolju (manj izpušnih plinov in manjši hrup) in prihranili nekaj denarja (gorivo, parkirnina). S kolesom na Piko se res splača!


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me