Show menu

V torek Velenjčani gostujejo pri PPD Zagreb

18. 9. 2016

Po dveh krogih lige SEHA Gazprom in s tem tudi dveh domačih tekmah v novi sezoni, velenjske rokometaše čaka prvo gostovanje.


Ose se po prvem slovenskem derbiju v zgodovini lige SEHA Gazprom na slovenskih tleh, kjer so v Rdeči dvorani po dvoboju med Velenjčani in Celjani z zadetkom prednosti slavili slednji, in drugem krogu balkanske lige, ko so v domači dvorani ose zabeležile prvo zmago te sezone nad RK NEXE Našice, odpravljajo na svoje prvo gostovanje te sezone.


V torek, 20.9.2016, ob 18.00 naše rokometaše namreč v Sutinskim vrelima v Zagrebu čaka dvoboj tretjega kroga lige SEHA Gazprom, tekma z RK PPD Zagreb.


V goste torej odhajamo k aktulanemu hrvaškemu prvaku RK PPD Zagreb, ki je po prvih dveh krogih te lige zabeležil dve zmagi in s tem osvojil 6 točk (Gorenje Velenje ima do sedaj 3 točke).


Pred tekmo tretjega kroga je glavni trener članskega moštva Velenjčanov o favoritu torkove tekme realističen, vseeno pa napoveduje zanimivo in težko tekmo.


Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''V torek nas čaka gostovanje v Zagrebu, kamor se zagotovo odpravljamo obremenjeni. Vemo, da je ekipa Zagreba na prihajajoči tekmi absolutni favorit. Mi seveda ne bomo vrgli puške v koruzo, naredili bomo vse, da pustimo čim boljši vtis in da bomo domačinom resen konkurent. Na dvoboj se zelo resno pripravljamo, poskušamo odpravljati lastne napake in se tudi pripraviti na nasprotnika. Še enkrat bomo poskušali pokazati, da smo kakovostna ekipa, da bodo posamezniki res prišli do izraza in da bo tudi ekipa kot celota pokazala vse kar zmore. Zaenkrat moramo biti zelo zadovoljni tudi z zdravstvenim stanjem v moštvu, saj s sestavo ekipe ne bomo imeli težav. Nam je pomembno predvsem to, da iz tekme v tekmo napredujemo, da pokažemo več in to je zaenkrat to.''


V torek, 20.9.2016, ob 18.00 tako Velenjčani vabijo vse svoje navijače, da se jim pridružijo v bližnjem Zagrebu in jih s tribun podprejo pri borbi za osvojitev novih točk.


Za vse, ki v torek ne boste z nami v Zagrebu, pa je zagotovo vesela novica tudi ta, da si boste lahko tekmo med RK Gorenje Velenje in RK PPD Zagreb ogledali v živo na Šport TV.


Pred tekmo je nekaj vtisov in pričakovanj strnil tudi naš vratar Rok Zaponšek, ki je na tekmi drugega kroga proti Nexeju zbral 13 obramb in bil s tem eden izmed odločilnih členov velenjske zmage.


Rok Zaponšek, vratar RK Gorenje Velenje: ''V torek nas čaka prva tekma v gosteh z aktualnim hrvaškim prvakom Zagrebom. Vsi vemo, za kako kakovostno in profesionalno ekipo gre, a po zadnji zmagi v Rdeči dvorani proti Nexeju v Zagreb odhajamo optimistično. Upam, da bomo tudi v gosteh pokazali dobro igro in na koncu morda tudi slavili.''


Se vidimo v torek, 20.9.2016, ob 18. uri v Sutinski vreli v Podsusedu!


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me