Show menu

Na Pikin festival s kolesom tudi osa Pika

15. 9. 2016

V času Evropskega tedna mobilnosti na Mestni očini Velenje vabijo, da se na prizorišče Pikinega festivala odpravimo s kolesom.


Vsak dan, od ponedeljka, 19. septembra, do petka, 23. septembra, se bodo zbrani ob 16. uri v spremstvu Pike Nogavičke, občinskih redarjev in policistov s kolesi odpravili iz Titovega trga do prizorišča festivala ob jezeru. Tam jih bo čakalo urejeno brezplačno parkirišče za kolesa (namesto 1 avtomobila lahko parkiramo najmanj 9 koles).

Povratek nazaj je predviden ob 18.30 izpred Restavracije Jezero. Otroci, ne pozabite na čelado, tisti brez kolesarskega izpita pa pridite v spremstvu odrasle osebe!


Sedaj pa še posebna novička s strani rokometnega kluba Gorenje Velenje!

V ponedeljek, 19. septembra 2016, se bodo kolesarjem pridružili tudi mlajši dečki rokometnega kluba Gorenje Velenje in nepogrešljiva maskota črno-rumenega kluba – osa Pika, ki jih bo spremljala kar na kolesu.

Ob tem vabimo vse ljubitelje športa in zabave, da se nam pridružite in skupaj z našimi osicami in oso Piko obiščete Pikin festival!


V primeru dežja kolesarjenje odpade!

Če boste avtomobil zamenjali za kolo boste naredili veliko za svoje zdravje in dobro počutje, koristili okolju (manj izpušnih plinov in manjši hrup) in prihranili nekaj denarja (gorivo, parkirnina). S kolesom na Piko se res splača!


Vljudno torej vabljeni vsi ljubitelji športa in zabave, da se nam pridružite.


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se