Show menu

V sredo v Velenju že nova prijateljska tekma, tokrat proti Mariboru

23. 8. 2016
Za našimi osami je že dober mesec dni priprav, pred njimi pa so že zaključni dnevi pred zelo pomembnimi kvalifikacijami za nastop v skupinskem delu lige prvakov.

Kapetan Niko Medved in soigralci imajo v tem času za seboj že oddelane priprave v Kranjski Gori ter nemško turnejo. Do sedaj so odigrali že sedem pripravljalnih tekem (dvakrat z RK Vardar, z RD Koper 2013, dvakrat s SC Magdeburg, z MT Melsungen in z VFL Gummersbach) in osvojili šesto mesto na turnirju Miesner v Ilsenburgu. Naslednja pripravljalna tekma pa Velenjčane čaka že to sredo, 24.8.2016, ko v Rdečo dvorana prihaja RK Maribor Branik.

Za naše rokometaše bo to tretja domača pripravljalna tekma in prva po prihodu iz Nemčije. Tam so fantje našega članskega moštva, kljub štirim porazom, stopnjevali formo in iz tekme v tekmo prikazovale boljše igre. 

Z Mariborom smo se v lanski sezoni pomerili kar nekajkrat in na vseh tekmah, tako doma, kot tudi v gosteh, zmagali. Dvoboj z Mariborom bo tako že rahel pokazatelj prave forme ekipe, pred zadnjim testom, ki bo sicer tekom vikenda v madžarskem Csurgu ter seveda pred pomembnimi kvalifikacijami za ligo prvakov. 
Dr. Marko Šibila, glavni trener članskega moštva RK Gorenje Velenje, je po vrnitvi s turneje po Nemčiji in pred sredinim dvobojem z Mariborom povedal: ''Turneja v Nemčiji je bila za nas izredno koristna. Igrali smo s samimi izredno vrhunskimi moštvi, ki imajo veliko pomena tudi v nemški Bundesligi. Tako smo morali napeti vse moči, da smo lahko s temi ekipami držali korak. Videli smo tudi veliko svojih pomanjkljivosti, predvsem se pozna, da še nismo dovolj uigrani. Veliko je novih igralcev in to je nek davek, ki zahteva daljše časovno obdobje uigravanja. Zavedamo se, da za nas zelo hitro prihajajo tudi izjemno pomembne tekme, tako da bomo poskusili tudi ta proces pospešiti. Delamo vse na tem, da bi bilo razumevanje med igralci čim boljše. Vesel sem, da smo bili na turneji po Nemčiji iz tekme v tekmo boljši, najboljšo igro smo pokazali ravno na zadnji tekmi z Gummersbachom in tu se je videlo, da smo lahko z določenimi spremembami dosti boljši in na tem bomo sedaj tudi delali. Cilj je, da čim bolj izpilimo formo do kvalifikacijskih tekem za ligo prvakov, ki nas čakajo v začetku septembra. Pri tem nam bodo seveda zelo pomagale in koristile še preostale pripravljalne tekme, prva že jutri (sreda) proti Mariboru in nato še tekmi na turnirju v madžarskem Csurgu.''

Dvoboj črno-rumenih in vijoličnih, drugo in peto uvrščene ekipe lanske sezone 1. NLB leasing lige, bo v sredo, 24.08.2016, ob 19.00. Vstop je tudi tokrat PROST. 

Se vidimo!

Prijateljska tekma 
24. avgust 2016, Rdeča dvorana

19.00 RK Gorenje Velenje : RK Maribor Branik

Črno-rumeno, kot eno!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me