Show menu

Tudi velenjski kadeti začeli s pripravami na prihajajočo sezono

18. 8. 2016

V četrtek smo se oglasili na treningu kadetske selekcije RK Gorenje Velenje, ki bo v sezoni 2016/17 trenirala in tekmovala pod taktirko izjemno izkušenega rokometnega trenerja, nekoč pa tudi igralca, Ivana Simonovića.


Simonović, ki je v pretekli sezoni vodil mladinsko ekipo RK Gorenje Velenje, je s treningi kadetske ekipe začel v četrtek, 11.8.2016, v parku ob nogometnem stadionu, kasneje pa so se preselili v dvorano. Ivan Simonović, novi trener kadetov RK Gorenje Velenje: ''Od ponedeljka, 22.8.2016, smo z zunanjih treningov prešli na notranje in se tako preselili v Rdečo dvorano, kjer smo opravili tudi prva testiranja mladih rokometašev letnika 2000/01. V tem in naslednjem tednu se bomo ukvarjali predvsem s telesno pripravo igralcev, poleg tega bo velik poudarek na kondiciji in pripravi igralcev na delo z utežmi, ki jih čaka naslednje leto pri mladinski selekciji.''


Glede na to, da smo datumsko še sredi počitnic, nas je zanimalo, kakšna je udeležba na treningih.''Fantje so zelo pridni in udeležba je zaenkrat stoodstotna, kar je zelo pohvalno. Kljub temu imamov veliko pomanjkljivosti predvsem v višini, hitrosti in moči. Fantom primanjkuje skok in močan, pravilen strel od daleč in tudi na tem bomo trdo delali, saj se v pripravljalnem času nadejamo predvsem izboljšanju teh elementov,'' je povedal Simonović.


Za nadaljnje priprave in prihajajočo sezono trener kadetskega moštva napoveduje trdno delo:''Potrudili se bomo izboljšat igro v obrambi, ker so na tej poziciji vedno rezerve. Ekipa šteje 21 fantov večinoma letnika 2001, samo šest jih je rojenih v letu 2000. Poleg njih imamo še pet fantov letnik 2000 in enega letnik 2001, ki trenirajo pri mladinski ekipi pod vodstvom Klemna Luzarja. Tista skupina je temelj kadetske ekipe in ostali fantje bodo morali slediti njihovi razvojni poti.''


Pri delu pa glavni kadetski trener Ivan Simonović tudi letos ni sam, njegovega dosedanjega pomočnika Sašo Mijatovića (trener mlajših dečkov A in B) je zamenjal naš bivši igralec Frankovič Don, ki je še lani igral v mladinski ekipi na položaju levega krila. ''Gre za zelo pridnega fanta, posvečenega rokometu in rokometnemu klubu Gorenje Velenje in vesel sem, da je Don ostal v rokometu in da bova sedaj sodelovala na malce drugačen način kot v preteklosti,'' je z veseljem povedal Simonović.


Tudi osjim kadetom želimo čim boljše priprave na prihajajočo sezono in čim manj poškodb.


Črno-rumeno, kot eno!

Foto utrinki s treninga kadetov, 18.8.2016
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me