Show menu

S pripravami na novo sezono začeli tudi velenjski mladinci

16. 8. 2016

Pretekli teden smo pisali o začetku priprav na prihodnjo sezono med mlajšimi in starejšimi dečki RK Gorenje Velenje (več TUKAJ), tokrat pa smo na treningu obiskali mladince črno-rumenih.

 

Mladinsko ekipo RK Gorenje Velenje, ki je priprave na novo sezono začela v četrtek, 11. 08. 2016, bo v sezoni 2016/17 vodil izkušen in izjemno perspektiven mladi trener Klemen Luzar.

 

Najstarejšo ekipo mladih os smo ujeli na dopoldanskem treningu v Rdeči dvorani, poleg jutranjega, pa jih po navadi čaka tudi popoldanski trening.

 

Trener mladincev Klemen Luzar je ob začetku priprav svojega moštva povedal: ''Pred nami je naporno pripravljalno obdobje, ki bo namenjeno predvsem izboljšanju kondicijskih sposobnosti in spoznavanju ter uigravanju ekipe.''

 

V mladinski ekipi igrajo tudi trije fantje, ki so se na pripravah tako v domači dvorani kot tudi v Kranjski Gori, pridružili našemu članskemu moštvu. Gre za izjemno nadarjene Jana Tajnika, Kenana Pajta in Tadeja Mazeja, ki bodo letos svoje minute na parketu iskali tako pri mladinski, kot občasno tudi v članski ekipi. Kakšna pa bo v prihajajoči sezoni sicer mladinska postava?

''Pred pričetkom nove sezono se je mladinska ekipa Gorenje Velenje močno spremenila. Zaradi različnih razlogov je odšlo ogromno igralcev, njihova mesta pa so zapolnili mlajši. Tako je v letošnji sezoni v mladinski ekipi tudi šest igralcev, ki bodo nastopali in igrali v kadetski ligi. Ekipo smo dopolnili tudi z dvema novima igralcema, Urbanom Starcem in Miljanom Vujovićem,'' je še povedal Luzar.

 

Seveda pa nas je zanimalo tudi, kakšno je zdravstveno stanje ekipe pred prihajajočo sezono, na kar je glavni trener mladincev z veseljem odgovoril: ''Razen dveh fantov, ki se vračata po poškodbah, so ostali zdravi, kar nam omogoča nemoteno in kvalitetno delo. V tem tednu bomo poleg vsakodnevnih treningov opravili tudi testiranje motoričnih sposobnosti in morfoloških značilnosti.''

 

V naslednjem tednu mladinsko ekipo RK Gorenje Velenje čaka tudi prva pripravljalna tekma in sicer z reprezentanco Alžirije (U18). Prva tekma državnega prvenstva je na sporedu 1. 10. 2016. Do takrat je predvsem pomembno, da mlade ose ostanejo zdrave in visoko motivirane ter da na treningih trdo in kvalitetno delajo, v kar pa pod vodstvom Klemna Luzarja sploh ne dvomimo.


Črno-rumeno, kot eno!

Fotogalerija s treninga mladincev
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me