Show menu

Velenjski rokometaši obiskali poletni tabor v Mozirju

15. 8. 2016

Športna unija Slovenije je v sodelovanju s ŠHD Vztrajaj in Zveze prijateljev mladine Moste Polje organizirala športne počitnice za socialno ogrožene otroke, stare od 6 do 13 let. 


Športne počitnice oz. neke vrste poletni kamp poteka od 10. do 16. avgusta v Gozdni šoli v Mozirju, udeležilo pa se ga je nekaj več kot 50 otrok.


V sodelovanju z organizatorji športnih počitnic smo se v rokometnem klubu Gorenje Velenje odločili, da udeležence športnih počitnic povabimo na eno izmed pripravljalnih tekem naše članske ekipe v Rdeči dvorani. 


Tako nas je v petek, 12.8.2016, na pripravljalni tekmi s Koprom na tribunah glasno spremljalo več kot petdeset otrok in njihovih spremljevalcev.


Danes, v ponedeljek, 15. avgusta, pa so se naše članske ose takoj po dopoldanskem treningu v polni postavi odpravile v Mozirje, kjer so presenetile zbrane otroke.
Rok Ovniček, igralec RK Gorenje Velenje: ''Vsi igralci smo bili nekoč mlajši in ogromno nam je pomenilo, če smo se lahko družili s svojimi idoli. Sedaj, ko smo na tem položaju mi, pa je prav, da se tudi mi družimo z otroci in če jih ob tem še navdušimo za rokomet oziroma šport na splošno, še toliko bolje. Kot ekipi nam veliko pomeni podpora vseh naših navijačev in v petek so bili otroci na tekmi zelo glasni. Najmanj kar lahko naredimo je, da jih obiščemo in razveselimo na njihovem taboru, kjer smo bili danes res lepo sprejeti in smo uživali.''


Organizatorji so najprej vse otroke zbrali okrog tabornega ognja, kjer so vsi skupaj pozdravili velenjske rokometaše, nato pa so se tako rokometaši, kot tudi otroci razdelili v več skupin in zabava se je začela. 


Rokomet, nogomet, košarka, vodenje rokometne žoge na poligonu, lovljenje, badminton … idej za druženje ni zmanjkalo, naši fantje pa so priznali, da so se ob otrocih in njihovi energiji utrudili skoraj toliko kot na jutranjem treningu. :)

Rokometašem se je na obisku pri otrocih pridružil tudi eden naših izjemnih trenerjev mlajših selekcij RK Gorenje Velenje Saša Mijatović, ki je poskrbel, da so se z rokometom spoznali tudi najmlajši udeleženci kampa. 


Skupaj z rokometaši je otroke naučil vodenja rokometne žoge, postavil pa je tudi zanimiv poligon, kjer so otroci tekmovali tako med seboj, kot tudi z igralci. 

Saša Mijatović je mlad, rokometu predan trener, ki delo z otroci dobro pozna in v njem uživa, zato se je današnjega obiska z veseljem udeležil.Saša Mijatović, trener mlajših dečkov A in B RK Gorenje Velenje: ''Tokrat sem se pridružil članski ekipi Gorenje Velenje pri obisku otrok v poletnem kampu v Mozirju, kjer smo se igrali, učili vodenja žoge z rokometno žogo, zabave pa res ni manjkalo. Kot trener mlajših selekcij rokometnega kluba Gorenje Velenje se vedno rad odzovem na takšne akcije, saj vem, da otrokom druženje z enimi najboljših rokometašev v Sloveniji ogromno pomeni. Šport je zdrava oblika zabave in prav je, da se otrokom predstavi na zabaven in njim zanimiv način.''Po koncu druženja so se otroci rokometašem skupaj zahvalili za obisk in jim zaželeli veliko uspehov in športne sreče v prihajajoči sezoni. 


Naše ose pa so za konec pripravile še prav posebno presenečenje za dva dečka, ki sta včeraj in danes praznovala svoj rojstni dan. 


Kapetan os Niko Medved jima je namreč v imenu celotne ekipe RK Gorenje Velenje čestital in jima podaril klubski majici s podpisi celotne črno-rumene članske ekipe.Otroci so bili nad obiskom rokometašev več kot navdušeni, velenjski rokometaši pa zadovoljni, da so lahko več kot petdesetim otrokom polepšali dan.Črno-rumeno, kot eno!

Foto utrinki z druženja
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me