Show menu

S treningi pričele tudi mlajše kategorije RK Gorenje Velenje

9. 8. 2016

V črno-rumenem klubu niso aktivne le članske ose, saj so s treningi s tem tednom pričeli tudi rokometaši mlajših starostnih kategorij.

 

V ponedeljek, 8.8.2016, popoldne so s treningi pričeli starejši dečki A in B ter mlajši dečki A in B v četrtek, 11.8.2016, pa bodo s treningi pričeli tudi naši mladinci in kadeti.

 

Mlade osice so s treningi najprej začele ob velenjskem jezeru, kjer se posvečajo predvsem kondicijski pripravljenosti na novo sezono, že kmalu pa se vračajo tudi v dvorano, kjer jih čakajo tudi treningi z žogo.

 

Tomaž Juršič, koordinator mlajših selekcij RK Gorenje Velenje ter trener starejših dečkov A in B, je ob začetku priprav za mlajše kategorije povedal: ''V ponedeljek so s treningi pričeli starejši in mlajši dečki našega rokometnega kluba, v četrtek pa se jim bodo pridružili tudi kadeti in mladinci. Starejšim dečkom se prvenstvo prične že v začetku septembra, zato smo že kar zavihali rokave in s polno paro pričeli trenirati. Zaenkrat za treniranje koristimo vadbene površine okrog velenjskega jezera, ki nam ponuja izvrstne razmere za vadbo, konec tedna pa bomo tudi že v stiku z žogo. Prav tako pa bomo v času priprav na novo sezono odigrali nekaj prijateljskih tekem. Prva je na sporedu že v petek, 12.8.2016, ob 15.00, ko v Rdečo dvorano prihaja ekipa Katarja, naslednji dvoboj pa naše starejše dečke čaka v nedeljo, 14.8.2016, ob 12.00. Fantje so na prvi trening prišli spočiti in sedaj zelo zavzeto vadijo, kljub temu, da ekipe še niso popolne, saj je kar nekaj fantov še z družinami na dopustih.''

 

Kot zapisano pa so s treningi že pričeli tudi mlajši dečki A in B, ob čemer je njihov trener Saša Mijatović povedal: ''Prvi trening mlajših dečkov A in B je bil opravljen v ponedeljek ob velenjskem jezeru. Takoj je bilo opaziti, da fantje med počitnicami niso kaj dosti počivali, saj so se s počitnic vrnili dobro kondicijsko pripravljeni. V prvih nekaj dneh priprav bo moja pozornost na treningih posvečena kondicijski in fizični pripravi ekipe nato se že selimo v dvorano, kjer bomo čimprej začeli tudi s treningi z žogami.''

 

V prihajajoči sezoni bo trenerski kader mlajših kategorij RK Gorenje Velenje malce spremenjen, več o tem pa si lahko preberete V TEM ČLANKU.

 

Mladim osicam želimo čim bolj uspešne in zabavne priprave ter veliko uspehov v prihajajoči sezoni!

 

Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me