Show menu

Znan dokončen razpored kvalifikacijskega turnirja za Ligo prvakov v slovaškem Prešovu

6. 8. 2016

Velenjske ose na kvalifikacijskem turnirju za nastop v ligi prvakov čakajo zanimivi nasprotniki, znan pa je tudi že dokončen razpored polfinalnih in finalnih tekem.


V sredo, 29.6.2016, je bil na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) izveden žreb kvalifikacijskih skupin za nastop v skupinskem delu sezone 2016/17 najelitnejšega klubskega rokometnega tekmovanja.


Med ekipami, ki so čakale nasprotnika v teh kvalifikacijah je bila tudi naša članska ekipa RK Gorenje Velenje. 


Na žreb smo čakali skupaj z ekipami Tatran Prešov, Red Boys Differdange, Riihimäki Cocks, ABC/UMinho, Bregenz Handball, Achilles Bocholt ter Maccabi Castro Tel Aviv.


Žreb, izveden na Dunaju, je našim osam namenil 1. kvalifikacijsko skupino, v kateri so poleg nas pristale tudi ekipe Tatran Prešov, Red Boys Differdange in Riihimäki Cocks.


Kvalifikacije za nastop v ligi prvakov:

Kvalifikacijski turnir 1:

RK Gorenje Velenje (SLO)

Tatran Prešov (SVK)

Red Boys Differdange (LUX)

Riihimäki Cocks (FIN)


Po koncu žreba konec junija je glavni trener RK Gorenje Velenje dr. Marko Šibila med drugim povedal: ''V prvi vrsti smo v velenjskem klubu izjemno veseli, da smo sploh prišli v kvalifikacijski krog lige prvakov. To je neke vrste priznanje EHF-a za naš klub in kvaliteto našega dela v pretekli sezoni. Jasno je, da so kvalifikacije na nek način vedno riziko, a mi te priložnosti zagotovo ne želimo izpustiti iz rok. Tako se bomo pripravili po svojih najboljših močeh, da na teh kvalifikacijah zmagamo in se s tem uvrstimo v zelo želeno ligo prvakov. Jasno pa je, da pri žrebu ekip nismo imeli ravno srečne roke, saj smo dobili najmočnejšo možno ekipo, ob tem pa so oni tudi gostitelji turnirja. Ne glede na to pa bi rad poudaril, da mi na ta turnir gremo po zmago in uvrstitev v Ligo prvakov.''


Nastop med 30. ekipami lige prvakov v sezoni 2016/17 si bodo naši rokometaši poskušali priigrati v prvem vikendu v mesecu septembru. Polfinalni tekmi kvalifikacijskih turnirjev bosta namreč na sporedu 3.9. 2016, finalni pa 4.9.2016.KVALIFIKACIJSKI TURNIR 1; PREŠOV, SLOVAŠKA:


SOBOTA

3.9.2016, ob 13:30               RK Gorenje Velenje : Cocks (FIN)

3.9.2016, ob 16:15               Tatran Prešov : Red Boys Differdange


NEDELJA

4.9.2016, ob 13:45               Tekma za 3. mesto

4.9.2016, ob 16:30               Tekma za 1. mestoNašim osam, ki se trenutno na novo sezono pripravljajo v Kranjski Gori pa že zdaj želimo veliko športne sreče na kvalifikacijah.Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me