Show menu

Prvo tekmo lige SEHA bodo ose odigrale v Rdeči dvorani

5. 8. 2016

Po razporedu, ki ga je liga SEHA objavila pred kratkim, bi morali Velenjčani uvodni krog v ligi SEHA odigrati v torek, 6.9.2016, in sicer v gosteh pri RK Celje Pivovarna Laško.

 

Zaradi zasedenosti dvorane Zlatorog sta se najboljša slovenska kluba dogovorila, da bo prvi domači rokometni derbi nove sezone v velenjski Rdeči dvorani (sreda, 7.9.2016), drugi obračun, poprej predviden v Velenju, pa bo 22.11.2016 potekal v Celju. Predlog so potrdili tudi v vodstvo lige SEHA.

 

Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje: ''Ker je celjska dvorana Zlatorog v za uvodni krog Lige SEHA predvidenem terminu zasedena, smo se skupaj z vodstvom tekmovanja in vodilnimi v Celju PL brez težav dogovorili, da bo prvi veliki slovenski rokometni derbi nove sezone gostilo Velenje. Za nas ta dvoboj prihaja neposredno po kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov, a to so sladke skrbi, saj smo si v klubu celo minulo sezono želeli težke in atraktivne tekme in kaj je boljšega, kot domačo sezono odpreti z domačim dvobojem proti tradicionalnim rivalom. Prepričan sem, da bo Rdeča dvorana pokala po šivih in pravi spektakel je tako zagotovljen.''

Gregor Planteu, direktor RK Celje Pivovarna Laško: ''Oba kluba čaka pester uvod v sezono. Nas najprej superpokal in nato otvoritev lige SEHA z Veszpremom in hkrati praznovanje 70-letnice rokometa v Celju. Velenje bo takrat odigralo kvalifikacije za nastop v Ligi prvakov, v katerih bodo, verjamem, uspešni, s čimer bi si Slovenija zagotovila dva predstavnika v elitnem evropskem tekmovanju. Uvodni slovenski derbi lige SEHA bi moral biti pri nas, a smo se s kolegi iz Velenja dogovorili za prestavitev, saj je prav takrat naš Zlatorog zaseden. Tako se podajamo na gostovanje, na katerem nas gotovo čakajo izjemen spektakel, polna dvorana ter vrhunska rokometna predstava. To pa je tisto, kar si od te sezone tudi obetamo.''


Ker se »ose« s kvalifikacijskega turnirja Lige prvakov v Velenje vračajo šele v ponedeljek, 5.9.2016, smo se odločili, da tekmo z ekipo Celja v Rdeči dvorani odigramo v sredo, 7.9.2016, predvidoma ob 20. uri (točen čas je odvisen ov TV-prenosa in ga bomo sporočili naknadno).


Prvi konec tedna v septembru (3. in 4.9.2016) se velenjski rokometaši odpravljajo v slovaški Prešov, kjer se bodo udeležili že omenjenega kvalifikacijskega turnirja za nastop v Ligi prvakov. V soboto, 3.9.2016, nas čaka dvoboj s finsko ekipo Cocks, naslednji dan pa je rezerviran za finale, ki bo odločilen za to, katero moštvo si bo v sezoni 2016/17 zagotovilo mesto v tekmovanju najboljših rokometnih moštev stare celine.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me