Show menu

V prihodnje v Velenju še večji poudarek na delu z mladimi

17. 7. 2016

Rokometni klub Gorenje Velenje se s prihodnjo sezono načrtno usmerja k še bolj produkcijskemu centru in mladim rokometašem iz domačega okolja.


Osnova in temelj vsakega dobrega kluba so mladi in v velenjskem rokometnem klubu se tega dobo zavedamo. Zato se bomo v prihajajoči sezoni še bolj potrudili, da našemu podmladku zagotovimo ustrezne pogoje za dobre in kvalitetne treninge ter podporo in motivacijo za igranje rokometa.


V pretekli sezoni so bile mlajše selekcije RK Gorenje Velenje v svojih kategorijah bolj ali manj uspešne. Več o uspehih naših mlajših kategorij v sezoni 2015/16 si lahko preberete na tej povezavi.


Vsekakor so si ob koncu šolskega leta po zaključnem rokometnem turnirju mini rokometa RK Gorenje Velenje (več o zaključnem turnirju si lahko preberete na tej povezavi) vsi zaslužili počitnice, na katerih zaenkrat še vedno uživajo vse mlajše osice. Že kmalu pa se bo to spremenilo, saj poleg članske ekipe, ki s pripravami začenja 24. julija (več o tem si lahko preberete na tej povezavi), v začetku avgusta s treningi pričenjajo tudi naše mlajše ekipe.


Tomaž Juršič, koordinator mlajših selekcij RK Gorenje Velenje: ''Mlajše selekcije rokometnega kluba Gorenje Velenje bodo z delom pričele v tednu med 8. in 15. avgustom. Vsi se veselimo, da bomo po počitnicah znova pričeli z novo sezono rokometa in svojim nasprotnikom na igriščih obljubljamo neizprosne boje. Že v prihajajočih poletnih mesecih, nato pa tekom celotne sezone, bomo trdo delali, saj želimo le še izboljšati rezultate, ki smo jih z mlajšimi selekcijami dosegli v pretekli sezoni. Ob tem je potrebno poudariti, da v RK Gorenje Velenje rezultat ni edino merilo dela z mladimi, temveč je naš primarni cilj, da v svojih vrstah vzgojimo čim več mladih igralcih, ki bodo sposobni igrati rokomet na najvišjem nivoju in se tako v prihodnosti priključiti članskemu moštvu RK Gorenje Velenje.''

 

Trenerji, ki bodo v sezoni 2016/17 skrbeli za velenjski podmladek so Klemen Luzar, Ivan Simonović, Tomaž Juršič, Saša Mijatović in Jaka Hrast.


Seznam trenerjev mlajših selekcij RK Gorenje Velenje za sezono 2016/17:

Mladinci – trener: Klemen Luzar

Kadeti – trener: Ivan Simonović

Starejši dečki A – trener: Tomaž Juršič

Starejši dečki B – trener: Tomaž Juršič

Mlajši dečki A – trener: Saša Mijatović

Mlajši dečki B – trener: Saša Mijatović

Mlajši dečki C – trener: Jaka Hrast


Poleg tega bomo, tako kot doslej, od druge polovice septembra dalje izvajali tudi šole mini rokometa na naslednjih velenjskih osnovnih šolah: OŠ Antona Aškerca, OŠ Miha Pintarja Toleda, OŠ Šalek, OŠ Livada.


V prihajajoči sezoni pa se bo pričelo izvajati tudi že v pretekli sezoni napovedano sodelovanje med Rokometnim klubom Gorenje Velenje in Rokometno šolo Sebastjan Sovič. ''V začetku septembra pričenjamo tudi s šolo malega rokometa v povezavi z Rokometno šolo Sebastjan Sovič, kjer bodo za naše mlade rokometaše skrbeli visoko usposobljeni trenerji, ki so v tej šoli delovali že do sedaj. Sodelovanje med RK Gorenje Velenje in Rokometno Šolo Sebastjan Sovič je le še dodaten pokazatelj trdnega sodelovanja med sosednjima kluboma, torej nami in RK Slovenj Gradec 2011,'' je še povedal Tomaž Juršič.


Več o novem sodelovanju z Rokometno šolo Sebastjan Sovič pa si lahko preberete na tej povezavi.

Naše mlade nadobudne osice tako že v začetku avgusta začenjajo s treningi, nove vpise v šole mini rokometa pa bomo začeli izvajati v začetku septembra.


Upamo, da se nam bo tudi v prihajajoči sezoni pridružilo veliko otrok, na katere bomo lahko prenesli ljubezen do rokometa in športa na splošno. 


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se