Show menu

Velenjske ose čakajo intenzivne priprave na prihajajočo sezono

10. 7. 2016

Čez štirinajst dni se bodo v Velenju ponovno zbrali rokometaši članskega moštva RK Gorenje Velenje, ki so si po izjemno napeti in zahtevni končnici pretekle sezone zasluženo privoščili nekaj tednov počitka.


Že 24. julija 2016 pa se bodo trenutni državni podprvaki znova vrnili v svojo domačo Rdečo dvorano, kjer bodo trenirali vse do 2.8.2016, ko se bodo za slab teden dni odpravili na višinske priprave v Kranjsko Goro. Prvi trening v velenjski dvorani jih nato ponovno čaka 8.8.2016, že dva dni za tem, v sredo,10.8.2016, ob 19.30 pa se bodo na prijateljski tekmi pomerili z makedonskim Vardarjem, trenutnim podprvakom lige SEHA.


Dr. Marko Šibila, glavni trener RK Gorenje Velenje: ''V tem obdobju si bomo vzeli več časa za treninge in tudi nekaj prijateljskih tekem, ki nam bodo pomagale piliti formo in se dobro pripraviti na kvalifikacijski turnir lige prvakov, ki bo v začetnem delu sezone zagotovo najpomembnejši preizkus za naše fante. Vse priprave bodo usmerjene v to, da kot ekipa pridobimo najvišjo možno formo, s katero bomo lahko v vseh tekmovanjih samozavestno vstopili v začetek nove sezone.''


V prvotnem načrtu priprav je bila na sporedu konec avgusta tudi udeležba velenjskih os na mednarodnem rokometnem turnirju v Doboju, kjer so lani slavili kot zmagovalci. ''Žal nam je, da smo morali odpovedati sodelovanje na turnirju v Doboju. Situacija, v kateri smo se znašli je bila za nas neugodna, saj je takoj za tem turnirjem na sporedu kvalifikacijski turnir za ligo prvakov. Igranje v Doboju je naporno tako z vidika potovanja, saj bi tja potovali neposredno s turnirja, ki nas pred tem čaka v Nemčiji, ob tem pa je na dobojskem turnirju prisoten tudi naš glavni tekmec v kvalifikacijah za ligo prvakov Tatran Prešov, pri katerem bodo prvi vikend v septembru potekale kvalifikacije naše skupine. Tako smo organizatorje turnirja v Doboju prosili za razumevanje in svoje sodelovanje žal morali odpovedati,'' je o odpovedi udeležbe na turnirju zavoljo zmanjšanja količine potovanj in zadostnega počitka pred napornim začetkom sezone povedal dr. Marko Šibila.


Velenjčani se bodo 12.8.2016 ob 19.30 v Rdeči dvorani pomerili z RD Koper 2013, štiri dni za tem pa se odpravljajo v Nemčijo, kjer so bodo v Magdeburgu pomerili z domačo ekipo, v Ilsenburgu pa se bodo od 19.8.2016 do 21.8.2016 udeležili močnega turnirja na katerem bodo poleg Gorenja Velenja sodelovali še MT Melsungen, SC Magdeburg, SC DHFK Leipzig, IF Ystad in VFL Gummersbach.


Dr. Marko Šibila o pripravljalnih tekmah, ki naše ose čakajo v času priprav, pravi: ''Glede na trenutni razpored priprav nas čaka nekaj manj tekem, kot je bilo prvotno mišljeno, saj smo morali razpored prilagoditi predvsem uvrstitvi na kvalifikacijski turnir lige prvakov. Za prijateljske tekme smo poskušali najti kar najbolj raznolike tekmece in mislim, da nam je to tudi uspelo. Čaka nas nekaj zelo zahtevnih moštev, že v začetku priprav tekmi z Vardarjem in pa potem tudi izredno močan turnir v Nemčiji. Hkrati pa bomo lahko na preostalih pripravljalnih tekmah preizkusili tudi kakšne stvari, ki bi jih drugje morda težje. Želimo torej doseči neko uravnovešenost med enimi in drugimi moštvi, saj so tudi domači tekmeci, kot sta na primer ekipi Maribora in Kopra, zelo dobrodošli predvsem pri iskanju najboljše možne forme znotraj naše ekipe.''


Skupne priprave se začnejo 24. julija 2016 v Velenju, skupina mlajših in v preteklosti poškodovanih igralcev pa bo pod vodstvom kondicijskega trenerja Mortena Seierja s treningi začela že 18. julija. ''Vsi igralci članskega moštva so imeli od konca našega skupnega dela pa do začetka priprav urejene individualne načrte treningov, tako da so se samostojno pripravljali na začetek skupnih treningov, na katere pričakujemo, da bodo vsi fantje prišli v solidni športni formi in bomo lahko takoj začeli z optimalnim delom,'' je še povedal dr. Šibila.


Predvidoma 2.9.2016 pa se Velenjčani odpravljajo v slovaški Prešov, kjer jih 3. in 4.9. čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev v ligo prvakov. V soboto, 3.9.2016, se bodo na polfinalni tekmi spopadli s finskimi Cocksi, v nedeljo pa bo na sporedu finalna tekma 1. kvalifikacijske skupine.


SEZNAM PRIPRAVLJALNIH TEKEM RK GORENJE VELENJE PRED SEZONO 2016/17

  •  RK Gorenje Velenje : Vardar Skopje – sobota, 6.8.2016, 17.30 (Kranjska Gora, dvorana Vitranc).
  • RK Gorenje Velenje : Vardar Skopje – sreda, 10.8.2016, 19.30 (Velenje, Rdeča dvorana).
  • RK Gorenje Velenje : Koper 2013 – petek, 12.8.2016, 19.30 (Velenje, Rdeča dvorana).
  • Magdeburg : RK Gorenje Velenje – sreda, 17.8.2016, ura še ni znana (Magdeburg, Nemčija).
  • RK Gorenje Velenje : MT Melsungen– petek, 19.8.2016, 17.00 (turnir v Ilsenburgu, Nemčija).
  • RK Gorenje Velenje : (nasprotnik še ni znan)– sobota, 20.8.2016, ura še ni znana (turnir v Ilsenburgu, Nemčija, polfinale).
  • RK Gorenje Velenje : (nasprotnik še ni znan)– nedelja, 21.8.2016, ura še ni znana (turnir v Ilsenburgu, Nemčija, finale).
  • Maribor : RK Gorenje Velenje – sreda, 24.8.2016, ura še ni znana (Maribor, dvorana Tabor).
  • RK Gorenje Velenje : Maribor – torek, 30.8.2016, 19.00 (Velenje, Rdeča dvorana).

Prijavi se na e-novice

Prijavi se