Show menu

Nov tekmovalni sistem v prvi državni ligi

2. 7. 2016

1. NLB Leasing liga v prihodnji sezoni 2016/17 z novim tekmovalnim sistemom.

Dan po zboru članov Rokometne zveze Slovenije sta na sedežu zveze namreč potekali za novo sezono pomembni seji Združenj 1. B slovenske moške lige ter 1. NLB Leasing lige, na katerih so klubi sprejeli nov tekmovalni sistem za prihajajočo sezono državnega prvenstva.

 

Medtem, ko sistem tekmovanja v 1. B ligi ostaja enak, bodo rokometaši v najboljšem moškem klubskem tekmovanju v rednem delu tokrat odigrali 22 krogov, brez Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki se bosta merila v ligi SEHA. Najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v končnico za prvaka, v kateri bo tudi tokrat na sporedu 10 krogov in bodo s seboj prenesle vse točke, ne pa tudi gol razlike, najboljša slovenska kluba pa bosta prejela enako število točk kot prvouvrščeni. Po sezoni 2013/14 se vrača tudi liga za obstanek, v katero bodo ekipe prenesle vse točke in gol razliko, v 1. B ligo za sezono 2017/18 pa bodo, zaradi zmanjšanja števila klubov v 1. NLB Leasing ligi na dvanajst, izpadle kar štiri ekipe.

 

Združenji sta potrdili tudi nov pravilnik o tekmovanjih, po katerem bodo o sistemu tekmovanj odločali klubi prek Združenj in ne več prek Zbora članov, kot je bilo to doslej.


Na obeh združenjih je potekal tudi žreb tekmovanja, katerih 1. kroga sta zapisani spodaj. 


1. NLB Leasing liga se bo začela 10. septembra, superpokal Slovenije pa bo na sporedu 27. avgusta 2016, kot zdaj že tradicionalno, na večnamenskem stadionu v Portorožu.

 

1. NLB LEASING LIGA
1. KROG, 10. SEPTEMBER:

KOPER 2013 : DRAVA PTUJ

MARIBOR BRANIK : DOL TKI HRASTNIK

SLOVENJ GRADEC 2011 : JERUZALEM ORMOŽ

URBANSCAPE LOKA : DOBOVA

KRKA : RIKO RIBNICA

TRIMO TREBNJE : ISTRABENZ IZOLA PLINI

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me