Show menu

Žreb določil potencialne tekmece os v skupinskem delu lige prvakov

1. 7. 2016

Danes, v petek, 1.7.2016, je na Danskem potekal žreb skupin za skupinski del tekmovanja lige prvakov za sezono 2016/17.


Čeprav se mora ekipa Gorenja Velenja v skupinski del še uvrstiti (kvalifikacijski turnir bo potekal prvi vikend v septembru), pa že sedaj vemo, v kateri skupini bi v primeru zmage na kvalifikacijskem turnirju tekmovali in kdo bi bili naši nasprotniki.


Skupina A, ki je po besedah Nikole Eklemovič, novi športni direktor lanskih podprvakov iz Veszprema, najbolj zahtevna skupina v zgodovini lige prvakov, pa je sestavljena iz sledečih ekip: Veszprem, Barcelona, PSG, Flensburg, Kiel, Bjerringbro-Silkeborg, Plock in Schaffhausen.


V skupini B bodo nastopili trenutni prvaki Vive Tauron Kielce, pridružili pa se jim bodo Rhein-Neckar Löwen, Vardar, Szeged, Kristianstad, Meshkov Brest, Zagreb in pa tudi slovenski RK Celje Pivovarna Laško.


V t.i. ''spodnjem domu'' lige prvakov so ekipe razdeljene na skupino C in D.


Če bo RK Gorenje Velenje na prvem kvalifikacijskem turnirju septembra premagal vse tekmece in doseglo prvo mesto, nas v skupinskem delu lige prvakov čaka mesto v skupini C.

Naši nasprotniki pa bi bili v tem primeru Naturhouse La Rioja, Metalurg, Chekhovskie Medvedi, Montpellier in Elverum.


V skupini D pa se bodo v skupinskem delu pomerili zmagovalci drugega kvalifikacijskega turnirja skupaj z HCB Nantes, Team Tvis Holstebro, Motor Zaporozhye, Besiktas Mogaz HT in Dinamo Bucuresti.


Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje: ''V prvi vrsti nas sedaj najprej čakajo težke kvalifikacije verjetno na Slovaškem, za katere res upamo, da jih bomo prebrodili z uspehom in uvrstitvijo v skupinski del tekmovanja. Če nam na kvalifikacijskem turnirju uspe premagati finske Cockse in slovaški Tatran Prešov, nas prihodnjo sezono v skupinskem delu lige prvakov čaka izjemno zanimiva in atraktivna skupina C, v kateri je tudi francoski Montpellier s svojo ''slovensko'' zasedbo. Tako bi nas v Velenju znova čakala izjemno kvalitetna rokometna sezona. Vsekakor pa so zaenkrat vse naše misli v glavnem usmerjene na kvalifikacijski turnir in uvrstitev v skupinski del lige prvakov.''


Žrebi so tako zaključeni, vsi (potencialni) nasprotniki naših čanskih os v prihajajoči sezoni lige prvakov 2016/17 pa znani.


Želimo si, da bi lahko v Rdeči dvorani v prihajajoči sezoni gostili ekipe skupine C, za končni razplet pa bomo morali počakati do prvega vikenda v septembru, ko se bodo naši črno-rumeni za uvrstitev v skupinski del lige prvakov na Slovaškem pomerili s finskimi Cocksi in slovaškim Tatran Prešovim.


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se