Show menu

Kroglice EHF določile nasprotnike velenjskih os v kvalifikacijah za ligo prvakov

29. 6. 2016

Velenjske ose na kvalifikacijskem turnirju za nastop v ligi prvakov čakajo zanimivi nasprotniki.


Danes, v sredo, 29.6.2016, je bil na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) ob 13.00 izveden žreb kvalifikacijskih skupin za nastop v skupinskem delu letošnje sezone najelitnejšega klubskega rokometnega tekmovanja.

Med ekipami, ki so čakale nasprotnika v teh kvalifikacijah pa je bila tudi naša članska ekipa RK Gorenje Velenje. Na žreb smo čakali skupaj z ekipami TATRAN Presov, Red Boys Differdange, Riihimäki Cocks, ABC/UMinho, Bregenz Handball, Achilles Bocholt, Maccabi CASTRO Tel Aviv.


Žreb, izveden na Dunaju, je našim osam namenil 1. kvalifikacijsko skupino, kjer nas čakajo tekme proti ekipam TATRAN Presov, Red Boys Differdange in Riihimäki Cocks.


Kvalifikacije za nastop v ligi prvakov:

Kvalifikacijski turnir 1:

RK Gorenje Velenje (SLO)

TATRAN Presov (SVK)

Red Boys Differdange (LUX)

Riihimäki Cocks (FIN)


Kvalifikacijski turnir 2:

ABC/UMinho (POR)

 Bregenz Handball (AUT)

 Achilles Bocholt (BEL)

 Maccabi CASTRO Tel Aviv (IZR)


Gostitelj prvega kvalifikacijskega turnirja bo najverjetneje Tatran Presov iz Slovaške, gostitelj drugega pa Bregenz iz Avstrije.


Dr. Marko Šibila, glavni trener RK Gorenje Velenje: ''V prvi vrsti smo v velenjskem klubu izjemno veseli, da smo sploh prišli v kvalifikacijski krog lige prvakov. To je neke vrste priznanje EHF-a za naš klub in kvaliteto našega dela v pretekli sezoni. Jasno je, da so kvalifikacije na nek način vedno riziko, a mi te priložnosti zagotovo ne želimo izpustiti iz rok. Tako se bomo pripravili po svojih najboljših močeh, da na teh kvalifikacijah zmagamo in se s tem uvrstimo v zelo želeno ligo prvakov. Jasno pa je, da pri današnjem žrebu ekip nismo imeli ravno srečne roke, saj smo dobili najmočnejšo možno ekipo, ob tem pa so oni tudi gostitelji turnirja. Ne glede na to, pa bi rad poudaril, da mi na ta turnir gremo po zmago in uvrstitev v ligo prvakov.''


Kvalifikacije za nastop med 30. ekipami lige prvakov v sezoni 2016/17 si bodo naši rokometaši poskušali priigrati v prvem vikendu v mesecu septembru. Polfinalni tekmi kvalifikacijskih turnirjev bosta namreč na sporedu 3.9. 2016, finalni pa 4.9.2016.


Našim osam že zdaj želimo veliko športne sreče na kvalifikacijah.


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me