Show menu

RK Gorenje Velenje po skupščini RZS dokončno v SEHA ligo

28. 6. 2016

Poleg uvrstitve velenjskih os na kvalifikacijski turnir za igranj v ligi prvakov, vam z veseljem sporočamo, da bomo lahko v prihajajoči sezoni v Rdeči dvorani spremljali tudi SEHA ligo.


Danes, v torek, 28. junija 2016, je v Ljubljani potekalo 27. zasedanje Zbora članov Rokometne zveze Slovenije. Zasedanje je bilo tokrat izjemnega pomena tudi za prihodnost velenjskega rokometnega kluba.

Na skupščini, ki je potekala v prostorih poslovne hiše Unija, je bila na 4. točki dnevnega reda namreč tema sodelovanje slovenskih klubov v SEHA ligi. Za sezono 2016/17 sta to RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško.


Tako smo torej, po glasovanju na zboru članov Rokometne zveze Slovenije ob 48 glasovih ZA in 7 PROTI, dobili dokončno zeleno luč za igranje RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško v SEHA ligi.

Že pred tedni je bilo znano, da so klubi potrdili igranje obeh klubov v SEHA ligi, potrebna je bila samo še potrditev skupščine, kar pa se je zgodilo na torkovem 27. redne zasedanju Zbora članov Rokometne zveze Slovenije.


V klubu smo izjemno zadovoljni z dokončno potrditvijo igranja v SEHA ligi, saj to pomeni, da se bomo v sezoni 2016/17 v Velenju merili z ekipami, kot so Vezsprem, Zagreb, Celje, Vardar, Tatran, Meškov Brest in drugi.


Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje: ''V klubu smo v sezoni 2015/16 naredili zares velik premik navzgor. Četudi se na prvi pogled zdi, da smo se primarno ukvarjali predvsem z okrepitvijo zunanje podobe, marketinga in dviga vrednosti klubske blagovne znamke, smo naredili še marsikaj. Finančno smo klub stabilizirali, vse marketinške akcije za klub opravili brezplačno, začeli dodatno vlagati v mlajše starostne kategorije, hkrati pa nam zagotovili izjemna nova produkta, in sicer vse bolj kakovostno Ligo SEHA ter možnost, da se vnovič prebijemo v Ligo prvakov. Za slednjo se moramo še boriti, Liga SEHA pa je po odločitvi skupščine RZS postala dejstvo, in to, da se bomo v sezoni 2016/17 v Velenju merili z ekipami, kot so Vezsprem, Zagreb, Celje, Vardar, Tatran, Meškov Brest in drugi, je pa pač izjemen potencial in velik dosežek, za kar se zahvaljujem vsem sodelavcem kluba, ki so vsak na svoj način pomagali k vnovičnem dvigu RK Gorenje Velenje navzlic zmanjšanju proračuna.''


Člansko ekipo rokometnega kluba Gorenje Velenje tako po današnji novici v prihodnji sezoni čaka igranje v ligi prvakov, SEHA ligi, pokalnem tekmovanju ter v končnici državnega prvenstva


Veselimo se nove sezone, ki jo bomo z zborom ekipe v Velenju pričeli 24. julija.


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me