Show menu

V sredo žreb kvalifikacijskih skupin lige prvakov

27. 6. 2016
V sezoni 2016/2017 velenjske ose, po dveh letih premora, ponovno čaka igranje v ligi prvakov.

A dr. Marko Šibila in njegova ekipa bodo morali za igranje v skupinskem delu, in s tem igranje na vsaj 10 tekmah, odigrati še kvalifikacijski turnir. Z zmago na tem turnirju pa bi si zagotovili igranje v rednem delu najelitnejšega klubskega rokometnega tekmovanja. Naše ose v sredo čaka žreb dveh kvalifikacijskih skupin, kjer jim bodo v bobnih za žreb družbo delale naslednje ekipe: ABC/UMinho (POR), Tatran Presov (SVK), Red Boys Differdange (LUKS), Achilles Bocholt (BEL), Cocks (FIN), Maccabi Castro Tel Aviv (IZR) in Bregenz Handball (AVT).

Evropska rokometna zveza (EHF)
je naš klub postavila v boben 1, kjer mu družbo dela še ekipa ABC/UMinho. 

Razpored bobnov pred žrebom:
Boben 1: RK Gorenje Velenje, ABC/UMinho (POR)
Boben 2: Tatran Presov (SVK), Bregenz Handball (AVT)
Boben 3: Red Boys Differdange (LUKS), Achilles Bocholt (BEL)
Boben 4: Cocks (FIN), Maccabi Castro Tel-Aviv (IZR)

Že ob novici o ubrstitvi RK Gorenje Velenje v kvalifikacije je o ciljih direktor kluba Matej Avanzo povedal''Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje napram EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov.''

Žreb kvalifikacijskih skupin bo torej v sredo, 29. junija 2016, ob 13.00 na Dunaju. Posebna kvalifikacijska turnirja, kjer nastopi čakajo tudi našo člansko ekipo, pa bosta potekala v začetku septembra (3. in 4.9.2016).


Prav tako so znani bobni za skupinski del skupin C in D, kjer bosta nastopali zmagovalni ekipi obeh kvalifikacijskih turnirjev. EHF je oba zmagovalca kvalifikacij uvrstila v šesti boben. Žreb za skupinski del bo potekal v petek 1. julija 2016.

Črno-rumeno, kot eno!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me