Show menu

Evropska rokometna zveza potrdila igranje RK Gorenje Velenje v ligi prvakov

24. 6. 2016

Rokometni klub Gorenje Velenje se je tudi za novo sezono prijavil za igranje v VELUX ligi prvakov in sedaj smo že korak bližje nastopu na tem tekmovanju.


Evropska rokometna zveza je namreč danes, 24. junija 2016, objavila seznam 28 klubov, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Na seznamu pa je tudi RK Gorenje Velenje, ki bo nastope pričel v kvalifikacijah.


Preteklo sezono nam žal ni uspelo prepričati evropske rokometne zveze (EHF), a smo letos napravili še korak naprej in bili uspešnejši. V klubu smo izpolnili vse kriterije za prijavo za igranje v ligi prvakov in danes (petek) smo dočakali končno odločitev o tem, kako bodo naše ose v evropskih tekmovanjih prisotne v prihodnji sezoni. Takrat bo namreč izvršni komite EHF predvidoma sprejel dokončno odločitev.


Za igranje v prihajajoči sezoni lige prvakov je bilo v skupinskem delu na voljo 28 mest, prijavilo pa se je 37 klubov (prvaki Grčije, Češke, Srbije in Avstrije se niso prijavili). Vodilni so, pred dokončno odločitvijo, na pregled vzeli kar nekaj kriterijev: od dvorane, TV pravic, uvrstitev v domači ligi, števila gledalcev, nastopov v evropskih pokalih v zadnjih treh sezonah, pokroviteljskega potenciala, udejanjanja pravil in predpisov EHF, pa vse do aktivnosti klubov na družbenih medijih.


Naj spomnimo, da smo v RK Gorenje Velenje v sezoni 2015/16 popolnoma prenovili zunanjo podobo kluba, dobili novo sodobno in ažurno spletno stran, pripravili edinstven ''flash mob'', posnet sredi Titovega trga, oživili prikupno maskoto oso Piko, se lotili novega dobrodelnega obraza kluba, orali ledino na novem družbenem omrežju Snapchat, vzpostavili digitalni navijaški center RK Gorenje Velenje Home, hkrati pa po izpadu iz pokala EHF in slovenskega pokalnega tekmovanja odigrali izjemno končnico v borbi za naslov državnih prvakov in ob samo enem porazu na zadnjem derbiju končnice v Celju osvojili naslov državnih podprvakov te sezone.


Tako smo klubu z novim vodstvom, pozitivno energijo, zanosom in trdim delom v tej sezoni naredili velik zasuk, ki ga je moč opaziti daleč naokrog. Po koncu pretekle sezone pa smo se s polno paro začeli pripravljati na vse, kar nas čaka v prihodnji sezoni, vključno z možnostjo igranja v ligi prvakov. Današnja novica o tem, da Gorenje Velenje kot nosilna ekipa zaigra v kvalifikacijah za ligo prvakov, je tako zelo pozitivna in se je v klubu veselimo.


Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje: ''Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje napram EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov.''


Tudi v letošnji sezoni bo liga prvakov razdeljena v štiri skupine, in sicer bosta v glavnen delu skupini A in B ter v t.i. »spodnjem delu« skupini C in D, kjer bo, v primeru zmage v kvalifikacijah, igral tudi naš klub.


Posebna kvalifikacijska turnirja, kjer nastopi čakajo tudi našo člansko ekipo, bosta potekala v začetku septembra 2016 (3. in 4.9.2016). Žreb za kvalifikacijska turnirja bo v sredo 29. junija 2016, žreb za glavni del 24. izvedbe lige prvakov pa bo 1. julija 2016.


Seznam ekip letošnje sezone Lige prvakov:

Rdeča dvorana bo znova gostila ligo prvakov
Rdeča dvorana bo znova gostila ligo prvakov
Sezona 2016/17
Sezona 2016/17
Igralni sistem
Igralni sistem

SKUPINA A in B

Telekom Veszprem (MAD)

Rhein-Neckar Löwen (NEM)

FC Barcelona Lassa (SPA)

KS Vive Tauron Kielce (POL)

Paris Saint Germain HB (FRA)

HC Vardar (MKD)

HC PPD Zagreb (HRV)

Bjerringbro-Silkeborg (DAN)

HC Meshkov Brest (BLR)

RK Celje Pivovarna Lasko (SLO)

Kadetten Schaffhausen (ŠVI)

IFK Kristianstad (ŠVE)

SG Flensburg-Handewitt (NEM)

MOL-Pick Szeged (MAD)

THW Kiel (NEM)

Orlen Wisla Plock (POL)

SKUPINA C in D

Naturhouse La Rioja (ŠPA)

HC Motor Zaporozhye (UKR)

Chekhovskie Medvedi (RUS)

Besiktas MOGAZ HT (TUR)

Dinamo Bucuresti (ROM)

Elverum HH (NOR)

Montpellier HB (FRA)

HC Metalurg (MKD)

Team Tvis Holstebro (DAN)

HBC Nantes (FRA)

Zmagovalec prve kvalifikacijske skupine

Zmagovalec druge kvalifikacijske skupine


Kvalifikacijski skupini 1 in 2

ABC/UMinho (POR)

Tatran Presov (SVK)

Red Boys Differdange (LUKS)

Achilles Bocholt (BEL)

Cocks (FIN)

Maccabi Castro Tel Aviv (IZR)

Gorenje Velenje (SLO)

Bregenz Handball (AVT)

V četrtek, 23.6.2016, je evropska rokometna organizacija objavila novi jakostni lestvici za moške in ženske klube, ki določata število klubov v novi sezoni evropskih tekmovanj. Uvrstitev posamezne države je odvisna od rezultatov njenih klubov v evropskih tekmovanjih v minulih treh sezonah. Slovenski rokomet ima, v primerjavi z lestvicami ostalih kolektivnih športov, še vedno najboljšo uvrstitev v Evropi, kar znova potrjuje, da gre za najuspešnejši šport v državi.


V moški kategoriji je Slovenija ostala na sedmem mestu s 40,83 točkami, kar pomeni, da lahko še naprej računa na 1 mesto v Ligi prvakov ter tri v pokalu EHF. Za igranje v novi sezoni Lige prvakov sta se iz Slovenije sicer prijavila dva kluba - Celje Pivovarna Laško, ki je kot državni prvak uvrščen neposredno in Gorenje Velenje, ki je danes dočakala odločitev EHF.

 

O žrebu in vseh ostalih novostih vas bomo seveda sproti obveščali na vseh klubskih kanalih.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me