Show menu

Pregled sezone 2015/16 vseh kategorij RK Gorenje Velenje

13. 6. 2016
Zaključena je še ena sezona državnih prvenstev za vse kategorije RK Gorenje Velenje, sezona 2015/16.

Medtem ko so reprezentančne ose pričele s pripravami na tekme v dresih svojih držav, mlajše kategorije počasi zaključujejo s treningi in se tako pripravljajo na počitnice. 

Za vas smo pripravili pregled uspešnosti vseh kategorij pred kratkim končane sezone 2015/16.


Tudi letos je nekaj naših igralcev sezono preživelo na posoji v drugih klubih (Andris Celminš, Darko Stojnič, Marušič Tine, Cirar Gal), kjer so pridobivali prepotrebno minutažo in tako nabirali izkušnje.


Tomaž juršič, vodja mlajših kategorij pri RK Gorenje Velenje, je na kratko strnil misli o končani sezoni: "V rokometnem klubu Gorenje Velenje smo si v letošnji sezoni zadali cilj, da postopoma izboljšamo delo z mlajšimi selekcijam, ki je v zadnjih nekaj letih zaradi spleta okoliščin malce padlo. V ta namen smo avgusta 2015 v klub povabili tudi trenerja Klemna Luzarja, prav tako pa sem malce kasneje še sam postal koordinator vseh mlajših selekcij. Že v pravkar končani sezoni je viden napredek, saj naš cilj ni ozko rezultatski, ampak da vzgajamo in brusimo igralce, ki so in bodo zanimivi za našo prvo ekipo. Tako sta že v pretekli sezoni nase opozorila Tadej Mazej in Jan Tajnik, ki sta bila nekajkrat tudi v članski ekipi na tekmah 1. NLB Leasing lige. V klubu si bomo še naprej prizadevali za čim boljše delo, vse selekcije pa s koncem šolskega leta odhajajo na zaslužene počitnice. Z delom bomo v novi sezoni pri mlajših selekcijah kluba pričeli v začetku avgusta in prepričan sem, da bo naslednja sezona še uspešnejša. Je pa v klubu kar nekaj igralcev od letnika 1999 do 2004, ki so dolgoročno zanimivi tudi za člansko ekipo."


Člani - 2. mesto
Trener: Marko Šibila

Članska ekipa je, sicer pod vodstvom različnih trenerjev (najprej Gregorja Cvijića, vmes Boruta Plaskana in nato v drugem delu sezone Marka Šibile) osvojila končno drugo mesto v 1. NLB Leasing ligi in postala aktualni državni podprvak. Naše članske ose so bile vse do zadnjega kroga vodilna ekipa končnice, a jim na zadnjem večnem derbiju proti Celju ni uspelo zmagati (ali remizirati). V prihodnji sezoni jih, poleg končnice državnega prvenstva, verjetno čaka igranje v evropskih pokalih, SEHA ligi ter pokalu Slovenije.


Mladinci - 6. mesto v 2. ligi
Trener: Ivan Simonović

Letošnjo sezono so naši mladinci ponovno tekmovali v 2. mladinski ligi, skupina VZHOD. Fantje so v tem delu tekmovanja osvojili 2. mesto in si s tem zagotovili napredovanje v skupino za razvrstitev od 1. do 6. mesta, kar je ekipi dalo možnost boja za povratek v 1. državno mladinsko ligo. Žal so končnico končali na 6. mestu in bodo tudi prihodnjo sezono nastopali v 2. mladinski ligi. Veseli smo, da je v tej sezoni iz mladinske ekipe priložnost v kadetski reprezentanci Slovenije dobil Kenan Pajt (sicer tretji strelec končnice 2. mladinske lige - 60 zadetkov na 10. tekmah).


Kadeti - 5. mesto
Trener: Klemen Luzar

Kadetsko ekipo RK Gorenje Velenje je v letošnji sezoni prevzel trener Klemen Luzar. Fantje so v letošnji sezoni pod njegovim vodstvom pokazali napredek na treningih in v igri. Ekipa je bila nekaj časa blizu uvrstitve na zaključni turnir najboljših štirih. V mesecu maju pa so na domačem turnirju za razvrstitev od 5. do 8. mesta slavili prvo mesto in tako osvojili končno 5. mesto v državi. V kadetski ekipi smo lahko v letošnji sezoni videli tudi štiri slovenske reprezentante, in sicer Tilna Grobelnika, Jerneja  Drobeža, Domna Tajnika in na začetku sezone tudi vratarja Blaža Glasenčnika.


Starejši dečki A - 13. mesto
Trener: Robi Lainšček

Mlade osice kategorije Starejši dečki A so v pravkar končani sezoni nastopili v skupini Vzhod. V skupinskem delu so osvojili tretje mesto in se tako borili za mesta od 13. do 16. V teh bojih so premagali Koper in Slovan in tako osvojili 13. mesto v državi. 


Starejši dečki B - 17. mesto
Trener: Tomaž Juršič

Druga kategorija starejših dečkov (SDB) je v tej sezoni doživela spremembo trenerja. Trenerja Aleša Dolinška je tekom sezone zamenjal Tomaž Juršič, ki je ekipo vodil v drugem delu sezone. Fantje so prvem delu skupinskega dela Vzhod osvojili peto mesto in tako osvojili končno 17. mesto v državi. 


Mlajši dečki A - 9. mesto
Trener: Saša Mijatović

Trener Saša Mijatović je, poleg MDB vodil tudi mlajše dečke A, ki so v skupinskem delu Vzhoda doživeli samo dva poraza in tako osvojili drugo mesto. V močni polfinalni skupini C so po dvobojih s Sevnico, Celjem in Jadranom osvojili tretje mesto ter se tako borili za mesta od 9. do 12. Na zaključnem turnirju so bil boljši od vseh ekip in tako osvojili končno 9. mesto v državi. Mlajši dečki B - 4. mesto
Trener: Sašo Mijatović

Naša izredno obetavna generacija mlajših dečkov B ima za seboj vrhunsko sezono. Igralci, ki jih je vodil mladi trener Saša Mijatović, so bili vse do zaključnega turnirja najboljše četverice neporažena ekipa lige. Na FINAL4 turnirju v Novem mestu pa so osvojili odlično četrto mesto v državi. 


Mlajši dečki C
Trener: Barbara Bobinac

Aktivni so bili tudi naši najmlajši dečki C, ki se z igro rokometa šele prvič srečujejo in navdušujejo.


Čestitke vsem trenerjem in igralcem za zaključeno sezono in že kmalu se vidimo v prihodnji!


Črno-rumeno, kot eno!

Prijavi se na e-novice

Prijavi se