Show menu

Velenjske ose bo na odločilnem derbiju v Celju podprlo rekordno število navijačev

26. 5. 2016

 V petek, 27. maja 2016, bo tekma v Celju za naše ose zadnja in najpomembnejša preizkušnja v letošnji sezoni 1. NLB Leasing lige.

 

Čaka jih namreč že 102. večni derbi v zgodovini obeh klubov in kar šesti v letošnji sezoni. Stanje na lestvici kaže točko prednosti v našo korist, saj so naši fantje do zadnje tekme nabrali 66 točk, Celjani pa 65. V petek pa bo na igrišču odločalo marsikaj, od forme obeh vratarjev in igralcev ter tudi kanček športne sreče. Velenjčanom neodločen rezultat ali zmaga prinašata naslov državnega prvaka sezone 2015/16.

 

V sredo sta na tiskovni konferenci svoje misli strnila že oba kapetana - Staš Skube in Luka Žvižej - ter seveda tudi trenerja naše in celjske ekipe - dr. Marko Šibila in Branko Tamše (več o tem si lahko preberete TUKAJ).

 

Trener naše članske ekipe dr. Marko Šibila je pred petkovo tekmo pozitiven: "V prihajajočo tekmo smo dosti vložili. Tokrat ne bom govoril, da so favoriti Celjani, kot sem to počel pred prejšnjimi dvoboji. Stanje v naši ekipi je dobro, tekme se veselimo, veliko smo delali na pripravah skozi celotno sezono. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bo tekma zelo zanimiva. Zdaj se nam lahko povrne ves trud in upam, da se bomo po tekmi veselili novega naslova prvaka."

 

Zaradi izredne pomembnosti petkove tekme v dvorani Zlatorog pa je zanimanje naših navijačev ogromno. Dve sušni sezoni brez osvojene lovorike, vrhunska forma naše ekipe v spomladanskem delu in pa pomembnost te tekme (tako zmaga kot neodločen rezultat nam namreč prinašata naslov) je le nekaj izmed razlogov, ki so prepričali marsikaterega šaleškega ljubitelja rokometa, da se udeleži večnega derbija v Celju. 

 

Vodja navijaške skupine Šaleški graščaki Miha Slukan je pred petkovim derbijem povedal: ''Navijači smo v tej sezoni v klubu opazili velik napredek na veliko različnih ravneh delovanja kluba. Skupaj z izjemno igro naših os je to nekaj, kar je dvignilo zanimanje za rokomet v Šaleški dolini in to nas zelo veseli. Po izjemno uspešnem rednem delu v državnem prvenstvu so se fantje več kot izkazali tudi v končnici, kjer so ostali neporaženi in prav je, da jih na zadnji tekmi te sezone, ki bo tudi odločala o naslovu državnega prvaka, podpremo v čim večjem številu. Iz Velenja tako v Celje prihaja rekordno število črno-rumenih navijačev, ocenjujemo, da bo prišlo pet avtobusov, zanimanje za ogled tekme pa je, sploh glede na stanje na lestvici, veliko. Ose obljubljajo, da bodo na parketu pustile zadnjo kapljo znoja, navijači pa obljubljamo, da jih bomo podpirali od prve do zadnje minute dvoboja. Za Gorenje, za Velenje!''

 

Poleg Šaleških graščakov v celjski Zlatorog organizirano prihaja tudi 100 zaposlenih v Gorenju, našem generalnem sponzorju. Skupaj tako v Celju pričakujemo preko 250 Velenjskih navijačev, ki bodo z navijanjem s tribun spodbujali naše fante. To je hkrati tudi rekordno število osjih navijačev na gostujočih tekmah v Celju.

 

Vabljeni vsi črno-rumeni navijači, da se pridružite našim Šaleškim graščakom in skupaj napolnite celjske tribune ter tako pomagate našim osam še do zadnje, najpomembnejše zmage v tej sezoni!

 

Skupaj smo močnejši!

 

Na voljo je tudi še nekaj prostih mest na enem izmed navijaških avtobusov, več informacij pa dobite na: 030 305 504 ali grascaki@gmail.com.

 

Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika