Show menu

V petek večni derbi, ki bo odločil o državnem prvaku

25. 5. 2016

Našo člansko ekipo os čaka še sklepno dejanje letošnje sezone državnega prvenstva. V petek jih namreč čaka dvoboj proti ekipi Celja.


Ta dvoboj bo tudi zadnja tekma v končnici državnega prvenstva. Po rednem delu prvenstva in devetih krogih končnice so naše ose osvojile 66 točk, kar pomeni, da imajo točko več od svojih naslednjih nasprotnikov - RK Celje Pivovarna Laško. Čaka jih dvoboj, ki prinaša ogromno, saj bi zmaga ali neodločen rezultat,po dveh sušnih sezonah, pomenila osvojitev naslova državnega prvaka. 


Pred petkovim dvobojem je misli na današnji skupni tiskovni konferenci v Celju strnil naš kapetan Staš Skube"Velikih skrivnosti med nami ni. Veliko se omenja neodločen izid, ampak to ni nogomet, da bi lahko igrali nanj. Oboji potrebujemo zmago, tako bomo štartali v tekmo. Veselim se tega praznika rokometa. Slovenski rokomet si to zasluži. Naj zmaga boljši."


Trener naše članske ekipe, dr. Marko Šibila, pa o novem večnem derbiju meni:"Stanje v ekipi je dobro, tekme se veselimo, veliko smo vložili v priprave skozi celotno sezono. Zdaj se nam lahko povrne ves trud. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bo tekma zelo zanimiva."


S Celjani smo se letos pomerili že petkrat, trikrat morali priznati premoč (v superpokalu, v pokalu in v državnem prvenstvu) ter dvakrat remizirali (obakrat v Rdeči dvorani). 


Kaj so povedali v nasprotnem taboru?


Branko Tamše, trener Celja PL: "Zaradi izgubljene točke v Ribnici nas je čakalo osem 'kvalifikacijskih' krogov, da smo si priborili to tekmo. Nismo smeli napraviti spodrsljaja. Fantje so to nalogo opravili izjemno kakovostno v vseh pogledih. Gorenje ima malo lažje dela, saj potrebuje za naslov prvaka točko, mi dve. Na tak način bomo šli v tekmo.

Pričakujem rekord slovenskega prvenstva po obiskanosti. Upam, da bo rokomet dobil, kar si zasluži. Številni akterji odhajajo v tujino, že v tem trenutku jim želim vso srečo. Pričakujem fer, bojevito tekmo. Zmagovalec bo državni prvak."


Luka Žvižej, kapetan Celja PL: "Pritiska smo vajeni vso sezono. Kadar ciljaš najvišje, je vselej pritisk. Pripravljeni smo dobro, imamo še dva dni, da popravimo določene stvari. Ta tekma odloča o naslovu, vsakdo imajo svoje računice. Čaka nas 60 minut pravega boja. Verjamem, da bomo šli po poti, ki smo si jo zadali, in osvojili naslov prvaka."


Dvoboj naših in celjskih rokometašev bo v petek, 27. maja 2016, s pričetkom ob 19.00.


Vabljeni vsi navijači, da se pridružite našim osam in tudi Šaleškim graščakom in skupaj napolnimo tribune ter pomagamo našim osam! 


Na voljo je tudi še nekaj prostih mest na enem izmed navijaških avtobusov, več informacij pa na: 030 305 504 ali grascaki@gmail.com.


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me