Show menu

Kadetska ekipa RK Gorenje Velenje osvojila turnir v Črni gori

22. 5. 2016
Naša kadetska ekipa je ta vikend zastopala barve RK Gorenje Velenje na mednarodnem turnirju v Črni gori (kraj Pljevlja).


Ekipa, ki jo vodita glavni trener Klemen Luzar in pomočnik Mitja Drobež, je turnir pričela odlično. Prvi dan se je pomerila proti ekipi RK Goražde in visoko zmagala z rezultatom 29:12. Še isti dan se je pomerila z RK Metaloplastika Šabac in zabeležila še drugo visoko zmago s 34:14.


Po dveh zmagah so si naši kadeti tako priigrali finale, kjer jih je čakal dvoboj z makedonsko ekipo RK Metalurg. Fantje so odigrali zanimivo in izenačeno tekmo, kjer sta se ekipi po 60. minutah razšli neodločeno (24:24). 
Tako smo videli streljanje sedemmetrovk, kjer so bili naši uspešnejši, zmagali z 28:27 in tako osvojili turnir.  BRAVO!Poleg osvojenega turnirja pa so naše mlade ose dobile še dve nagradi, in sicer je naš Tilen Grobelnik postal najboljši strelec turnirja (24 golov), Domen Tajnik pa je bil izbran za najboljšega igralca turnirja (MVP). Mednarodni turnir Pljevlja


Finale, Nedelja 22. maj 2016

RK Gorenje Velenje : RK Metalurg Skopje 28:27 (24:24*)
Grobelnik 8, Drobež 8, Tajnik 6, Jeromel in Le. Podpečaan po 2, Mazaj in Komar po 1
Glasencnik 4 obrambe, Husejnovic 3 obrambe

*Redni delSobota, 21. maj 2016:
Prva tekma
RK Gorenje Velenje : RK Goražde 29:12 
Grobelnik 7, Mazej 5, Podpečan, Komar in Tajnik po 3, Drobež in Zupanič po 2, Hojnik, Rink, Aubreht in Jeromel po 1, Glasencnik 8 obramb, Husejnovic 6 obramb


Druga tekma
RK Gorenje Velenje
 : RK Metaloplastika Šabac 34:14 
Grobelnik 9, Drobež 5; Pongrac 4, Hojnik, Jeromel in Zupanič po 3, Lu. Podpečan, Le. Podpečan in Komar po 2, Ring 1 
Glasencnik 7 obramb, Husejnovic 8 obramb


Na turnirju so poleg naše ekipe sodelovale tudi ekipe RK Slovenj Gradec 2011, RK Metaloplastika Šabac (Srbija), RK Metalurg Skopje (Makedonija), RK Goražde (Bosna in Hercegovina) ter domača ekipa RK Rudar Pljevlja.Kadetska ekipa je sicer v letošnji sezoni osvojila peto mesto v državi, ki si ga je priborila pretekli vikend na domačem turnirju v Rdeči dvorani.Našim mladim osam čestitamo za izjemen uspeh na turnirju in jim želimo srečno pot nazaj v Slovenijo.Črno-rumeno, kot eno!
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me