Show menu

V osje gnezdo v prihodnji sezoni prihaja tudi vratar Jože Baznik

15. 5. 2016

Že pred zaključkom letošnje sezone je vodstvo RK Gorenje Velenje sestavilo člansko ekipo za prihajajočo sezono. Nova okrepitev članskega moštva je postal tudi vratar Jože Baznik.


Strokovno vodstvo naše ekipe je skozi celotno sezono preudarno sestavljalo člansko ekipo za prihajajočo sezono, ki bo po vsej verjetnosti precej bolj evropsko obarvana. Glavnemu trenerju dr. Marku Šibili in trenerju črno-rumenih vratarjev Mortenu Seierju je v oči padel tudi 23-letni Jože Baznik, ki je v sezoni 2015/16 branil v vratih prvoligaškega MRK Krka, pred tem pa je bil ravno tako član prvoligaške ekipe, saj je branil za MRD Dobova.  


Baznik je prepričal predvsem s svojimi vrhunskimi predstavami na parketu, njegova osebnost in ambicioznost pa sta odločitev strokovnega vodstva le olajšali. ''Prek sezone je naša strokovna ekipa na čelu s trenerjem članske ekipe dr. Markom Šibilo in trenerjem vratarjev Mortenom Seierjem spremljala precej možnih kandidatov za okrepitev naših vratarskih vrst, bolj kot gre sezona h koncu, bolj pa smo bili prepričani, da je prava usmeritev, da Klemnu Ferlinu in Roku Zaponšku dodamo še enega mladega igralca. Odločili smo se za Jožeta Baznika, ki je nazadnje branil za novomeško Krko, prepričal pa nas ni samo s kakovostnimi predstavami, ampak po tem, ko smo se spoznali, tudi z osebnostjo, pripravljenostjo na trdo delo in ambicioznostjo. Ekipa za sezono 2016/17 je tako sestavljena, okrepili pa se bomo le, če bo trenerski štab v času priprav ali v začetku sezone ocenil, da na katerem od igralnih mest nujno potrebujemo še kakšnega posameznika,'' je ob podpisu pogodbe povedal direktor RK Gorenje Velenje Matej Avanzo.


V prihodnji sezoni bo tako poleg Roka Zaponška in Klemna Ferlina črno-rumeni gol branil tudi nekdanji mladinski reprezentant, ki je z našim klubom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja (1+1).


Kaj pa nam je o prihodu v trenutno vodilni slovenski rokometni klub povedal Baznik? ''Mislim, da je bila letošnja sezona za MRK Krka, glede na to, da je ekipa zelo mlada, uspešna in tudi s svojim doprinosom k temu sem zelo zadovoljen. Do pogovorov z RK Gorenje Velenje je prišlo, vsaj zame, zelo nepričakovano. Poklical me je trener dr. Marko Šibila, kasneje pa sva se slišala tudi z direktorjem Matejem Avanzom, s katerim sva tudi sklenila dokončen dogovor za moje sodelovanje z RK Gorenje Velenje. Prvi občutki po podpisu pogodbe so odlični, saj se priključujem ekipi, s katero bomo igrali v evropskih ligah in napadali prvo mesto v državnem prvenstvu. Moja pričakovanja in cilji so visoki, kot se za klub, v katerega prihajam, tudi spodobi. Vsi igralci članskega moštva so mi poznani, z nekaterimi sem že igral v mladinski reprezentanci, ostali pa so mi znani z državnega prvenstva. Menim, da je ekipa sestavljena iz zelo dobrih posameznikov, tako igralno, kot tudi karakterno, in zato naš uspeh v prihodnji sezoni ni vprašljiv,'' je z navdušenjem povedal mladi Dolenjec.


Veseli nas, da je članska ekipa za sezono 2016/17 v RK Gorenje Velenje sestavljena in da bo del osjega gnezda tudi Jože Baznik, ki pa mu želimo čim več dobrih predstav in čim manj poškodb. 


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me