Show menu

V šestem krogu končnice Velenjčani odhajajo v Koper

13. 5. 2016

Velenjske rokometaše v šestem krogu končnice ponovno čaka gostovanje, saj tokrat odhajajo na tekmo na Obalo k RD Koper 2013.

 

Koprčani so se letos izkazali kot pozitivno presenečenje 1. NLB Leasing lige in so popestrili vrh lestvice. Mlada in perspektivna ekipa, ki igra zanimiv in hiter rokomet, je marsikateremu članskemu moštvu že povzročila kakšno težavo. 

 

Naša osja članska ekipa tako doma kot v koprski Bonifiki sicer večjih težav z mladimi Primorci do sedaj ni imela, a je v končnici vse precej drugače. Naporen ritem tekem, pred dnevi končan večni derbi in želja po uspehu lahko vse skupaj precej spremenita. Tako naše fante v soboto v Kopru čaka težka tekma. "Po sredinem remiju s Celjem ni veliko časa za analiziranje in tako smo se v ekipi popolnoma posvetili pripravam na sobotno tekmo, ki nas čaka v Kopru. Naš cilj je jasen in za dosego tega se moramo čim bolj osredotočiti na vsako tekmo, ki nas še čaka, posebej. V Kopru pričakujemo težko tekmo, njihova ekipa je mlada in veliko obeta. To so pokazali tudi z odlično igro proti Mariboru v sredo in mislim, da se bomo morali za dve točki pošteno boriti," o prihodnjem tekmecu meni naš izvrstni vratar Benjamin Burić. Podobnega mnenja je tudi njegov brat dvojček Senjamin, ki pa še dodaja: "Priprave na tekmo s Koprom potekajo kot pred vsako drugo prvenstveno tekmo. Čaka nas težko gostovanje, saj ima Koper dobro mlado ekipo z nekaj izkušenejšimi igralci. V naši ekipi smo vsi, razen že dlje poškodovanih igralcev, kondicijsko pripravljeni in motivirano zremo v sobotni dvoboj."

 

S Koprčani smo se v letošnji sezoni pomerili že trikrat in na vseh treh dvobojih slavili. Na prvi domači tekmi smo Primorce premagali s 35:22, na povratni tekmi v Kopru pa smo slavili z visokim rezultatom (24:38). Že prvi krog končnice nam je prinesel tekmo s Koprčani in tudi takrat dvoma o zmagovalcu ni bilo. Koprčane smo v domači dvorani namreč premagali s 35:23. A naši sobotni gostitelji so doma nevaren nasprotnik, zato bo boj za dve točki ponovno napet. 

 

Naše ose dvoboj proti letošnjim novincem v prvi ligi čaka v soboto, 13. maja 2016, ob 19.00 v koprski Areni Bonifika.

 

Črno-rumeno, kot eno!

 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me