Show menu

Legende obeh klubov prikazale lep rokomet, zmaga je ostala doma

12. 5. 2016

Včeraj, v sredo, 11.5.2016, je bil v naši domači Rdeči dvorani pravi rokometni praznik, saj so ljubitelji rokometa lahko videli ogromno.


Vsi ljubitelji rokometa so si boste tako lahko v sredo ob 17.00 pred pričetkom zelo pomembnega derbija za naslov državnega prvaka v sezoni 2015/16 ogledali tudi dvoboj legend obeh klubov. Te so se namreč v okviru rokometnega spektakla med seboj pomerile na parketu Rdeče dvorane. Tako ste »na delu« ponovno lahko videli mnoge igralce, ki so zavoljo mnogih neponovljivih predstav v najboljših slovenskih rokometnih klubih ostali zapisani z zlatimi črkami.


Postava legend RK Gorenje Velenje: Jože Stropnik, Robi Lainšček, Robi Lesjak, Sebastjan Sovič, Bojan Požun, Robi Čater, Marko Cvetko, Matjaž Mlakar, Samo Žolger, Boštjan Tome, Sandi Krejan, Drago Ocvirk, Branko Bedekovič, Aleš Sirk, Marko Oštir, Borut Plaskan.


Postava legend RK Celje Pivovarna Laško: Peter Novak, Aleš Levc, Sebastjan Oblak, Roman Pungartnik, Jani Likavec, Tomaž Tomšič, Jure Cvetko, Igor Doberšek, Uroš Šerbec, Boštjan Strašek, Beno Lapajne, Rajko Begovič, Borut Papež, Dušan Podpečan, Robert Šafarič, Boštjan Burdian.


Čeprav nam vreme in dan ponovno nista bila najbolj naklonjena, to ni zmotilo okoli 800 gledalcev, ki so tribune zapolnili že pred pričetkom večernega večnega derbija in so z velikim zanimanjem spremljali tudi dvoboj legend obeh klubov. Šlo je za tekmo igralcev, ki so v svojih izjemnih rokometnih karierah storili ogromno za svoja kluba. In gledalci so imeli kaj videti.


Kljub svojim letom so marsikateri igralci prikazali veliko spretnosti in znanja iz svojega rokometnega repertoarja in gledalci so lahko velikokrat zaploskali bodisi lepi akciji, bodisi izvrstnemu zadetku. Revijalna tekma je trajala dvakrat po petnajst minut in že po prvem polčasu je bilo jasno, da sta si ekipi tudi rezultatsko izjemno blizu.


Pri naših osah je v vratih blestel Robi Lainšček, sicer trener starejših dečkov A, ki so mu z dobro igro sledili tudi soigralci v napadu in tako so velenjske legende po 30. minutah igre in sodnikovem žvižgu zmago obdržale doma. Kljub prijateljskem vzdušju na igrišču smo lahko kar nekajkrat videli, da večno rivalstvo med kluboma na parketu ostaja tudi pri največjih legendah, ki so požrtvovalno zastopale svoje barve.


Na koncu je bilo najbolj pomembno, da ob izteku igralnega časa med igralci ni bilo poškodb in da so gledalci lahko uživali v vragolijah in zadetkih naših legend. In ni jih bilo malo, ki so pohvalili to idejo in uživali ob ogledu tekme.


Dvoboj legend obeh klubov:

RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško 16:15


Vsem legendam in predstavnikom obeh klubom se iskreno zahvaljujemo, da so se odzvali našemu povabilu in se udeležili sredinega rokometnega spektakla v Rdeči dvorani, kjer sta se v večernem večnem derbiju pomerila RK Gorenje Velenje in RK Celje Pivovarna Laško. 

FOTO UTRINKI
Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me