Show menu

Mlajši dečki B četrti v državi

10. 5. 2016

V nedeljo, 8.5.2016, so se naše najmlajše osice udeležile zelo pomembnega turnirja v njihovi mladi karieri.


Naši mlajši dečki B so se namreč, na čelu s trenerjem Sašo Mijatovićem, pomerili na zaključnem turnirju najboljših v državi FINAL4. Obetavne fante so čakale tekme proti domači ekipi MRK Krka Novo mesto, RK Celje Pivovarna Laško ter ŠD RK Mokerc Ig in s tem tudi boj za naslov državnega prvaka. Naše osice so pred tem turnirjem v ligi izredno blestele. V rednem delu so fantje na štirinajstih tekmah zabeležili prav toliko zmag in tako ostali do zaključnega turnirja neporaženi. Podobno zgodbo so velenjski fantje ponovili tudi v polfinalnih tekmah, kjer, v konkurenci Trima iz Trebnjega, Slovenj Gradca in Rudarja, na šestih tekmah niso oddali niti točke. 


Na Final4 turnirju najboljših v državi je šlo našim osicam sicer malce slabše, a so na koncu vseeno osvojile četrto mesto v državi, kar je izjemen uspeh. V klubu mladim fantom čestitamo in jim želimo še veliko rokometnih presežkov!Črno-rumeno, kot eno!


Poročila s tekem si lahko prebrete spodaj.


1. tekma

Rk Gorenje Velenje:Rk Mokerc Ig  9:18 (5:11)

Rk Gorenje Velenje:

Miklavina, Plešnik, Cesar 4, Potočnik 2, Juršič 1, Blažinčič, Stropnik, Nunić, Aristovnik, Sopotnik, Horvat, Smajilović, Antlej 1, Puklič 1, Turinski, Guček

Izključitve: 4min

7-m: 2/2


2. tekma

Rk Gorenje Velenje:MRK Krka  18:20 (6:10)

Rk Gorenje Velenje:

Miklavina, Plešnik, Cesar 5, Potočnik 3, Juršič 2, Blažinčič, Stropnik, Nunić 1, Hribar, Sopotnik, Horvat 1, Smajilović, Antlej 4, Puklič 2, Turinski, Guček

Izključitve: /

7-m: 4/4


3. tekma

Rk Gorenje Velenje:Rk Celje Pivovarna Laško 15:18 (10:9)

Rk Gorenje Velenje:

Miklavina, Plešnik 1, Cesar 7, Potočnik 2, Juršič 1, Blažinčič, Stropnik, Nunić, Aristovnik, Hribar, Horvat 3, Smajilović, Antlej 1, Puklič , Turinski, Guček

Izključitve: 2min

7-m: 4/5

Trener: Saša Mijatovič


Končalo se je zaključno dejanje za naše najmlajše. Žal so fantje zabeležili tri poraze in končali na 4. mestu. Na prvi tekmi je bil nasprotnik Ig premočen, kar se je pokazalo tudi na ostalih tekmah, tako da so se zasluženo veselili osvojitve državnega naslova. 

Na drugi tekmi so naši fantje začeli premalo agresivno in nekreativno v napadu. Tako so domačini iz Novega Mesta povedli s štirimi goli prednosti ob polčasu. Sledil je super drugi polčas naših osic, vendar to ni bilo dovolj, da uspemo osvojiti točko ali dve. 

Tretjo tekmo so se fantje zbrali in odigrali super tekmo vse do 24. minute. Nato je sledil šest minutni mrk kjer žoga ni hotela v mrežo. Tudi sreča nas je zapustila, saj so vse odbite žoge šle v korist nasprotnika. Vseeno pohvale fantom za dosežen uspeh. 

V najboljšo sedmerko je bil uvrščen tudi naš igralec, Jakob Cesar. 


Bravo osice!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me