Show menu

INTERVJU: Klemen Ferlin in Miloš Božović v času rehabilitacije

1. 5. 2016

Poškodovana člana osjega gnezda, ki v zadnjih mesecih žal ne moreta pomagati soigralcem, sta Miloš Božović in Klemen Ferlin. Z njima smo se pogovarjali o rehabilitaciji poškodbe in o prihajajočih tekmah.

 

1. Že nekaj tednov sta na seznamu poškodovanih igralcev. Kako poteka rehabilitacija oziroma kako je s poškodbo? 
MILOŠ: Na prvi pogled moja poškodba ne deluje tako resna, je pa v športu zelo pogosta in je lahko tudi zelo zakomplicirana. Če se ne izvede operacije, ki si sem jo doživel tudi sam, se nikoli v celoti ne rehabilitiraš. Najhuje je za mano in v naslednjih desetih dneh pričakujem, da se bom lahko pridružil ekipi v polnem ritmu.

KLEMEN: Rehabilitacija moje poškodbe poteka po načrtih, čaka me še par precej napornih mesecev, vendar verjamem, da bom s trdim delom prišel nazaj še boljši.

 

2. V tem času svoje soigralce na igrišču spremljata s tribune. Zagotovo sta si v kar nekaj trenutkih želela biti z njimi na parketu. Kaj je bilo v tem času najtežje?
MILOŠ: Psihično je spremljanje soigralcev s tribune zelo težko. Najraje bi vrgel s sebe vsa oblačila, oblekel dres in pomagal na parketu, a moram biti potrpežljiv. Najtežje mi je bilo, ko se je poškodba šele zgodila in potreboval sem kar nekaj časa, a sem dojel, da zame rokometa za nekaj časa ne bo. Ne glede na to, s kom igramo, tekme doživljam s tribune in se trudim, da dam ekipi čim več pozitivne energije in podpore.

KLEMEN: V času rehabilitacije je seveda najtežje dejstvo ravno to, da ne moreš pomagati ekipi na parketu. Seveda imam veliko željo po igranju, vendar bo na to potrebno počakati še kar nekaj časa. Zdravje je tukaj nedvomno na prvem mestu, čas za igranje pa bo še prišel.

 

3. Klemen, naslednjo sezono te, ob odhodu Benjamina (Burića op.p.), čaka status prvega vratarja. Verjetno se tega veseliš, kaj pričakuješ? 
KLEMEN: 
Status vratarja številka ena sem imel zagotovljen že ob prihodu v klub. Izpolnil sem ga maksimalno, saj sem se ves čas trudil po svojih najboljših močeh. Imel sem tako podporo trenerja, kot tudi podporo vodstva. Žal me je doletela nesrečna poškodba, ki jo bom saniral in se nato vrnil v vrata s še večjim zagonom.

 

4. Miloš, na igrišče se boš predvidoma vrnil sredi končnice, kjer je cilj osvojitev naslova državnega prvaka. Kako daleč je tvoja rehabilitacija? 

MILOŠ: Sem zelo blizu vrnitve k normalnim treningom, že približno dva tedna počasi tečem in stopnjujem ritem treningov. V torek, 3.5.2016, imam kontrolni pregled pri zdravniku, ki bo odločal o tem, ali lahko začnem trenirati s polno močjo.

 

5. V čem menita, da smo boljši od Celja in ostalih klubov, ki se borijo za naslov? Kaj je tisti faktor, ki nam lahko prinese končno zmago? 
MILOŠ: V borbi za naslov prvaka bodo letos odločale malenkosti. Predvsem se vidi velika razlika v kvaliteti med našo in Celjsko ekipo ter preostalimi ekipami v ligi. Maribor edini se trudi, da bi nas nekako dohitel in nam pokvaril račune v tej borbi. Mislim, da je izjemno pomembno, da prvo tekmo s Celjem 11. maja odigramo v našo korist, saj bo takrat pritisk na njihovi strani. Gre za dve zelo podobni ekipi, mislim, da mi postopoma dvigamo formo, kar me zelo veseli. Vem, da bo vsak izmed nas v borbi za naslov prvaka dal vse za barve našega kluba, na koncu pa bo zmagal najboljši.
KLEMEN: Na tekmah proti Celju v končnici lige bo pomembnih veliko dejavnikov. Tako usklajena in čvrsta obramba, kot pa seveda tudi uspešen napad. Če bomo delovali kot ekipa in se trudili po svojih najboljših močeh ne dvomim, da bo boj za prvaka naš.

 

6. S čim se v času rehabilitacije najbolj zamotita, kaj so vajini hobiji in obveznosti, kako poteka tipičen dan?
MILOŠ: Trudim se, da bi moji dnevi v času rehabilitacije potekali čimbolj normalno in podobno, kot so potekali dnevi pred poškodbo. Jutranji trening, kava s prijatelji, kosilo, popoldanski počitek, drugi trening, večerja in ob koncu dneva sprostitev, druženje s prijatelji in kozarec vina za boljši spanec.
KLEMEN: V času rehabilitacije nimam drugačnih hobijev oz. opravkov kot pred poškodbo. Res pa je, da sedaj veliko več kolesarim, tudi na treninge, česar prej nisem počel. Imam tudi bistveno več treningov kot prej, kar je seveda pomembno, da se nazaj na parket vrnem še bolj pripravljen. Velik poudarek dajem tudi svojemu telesu in zdravemu načinu prehranjevanja, saj se šele sedaj zavedam, kako pomembno je biti zdrav.

 

Tako Milošu kot Klemnu želimo čimprejšnji povratek na parket in nato še veliko zmag v osjem dresu. 

 

Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me