Show menu

RK Gorenje Velenje sklenilo tesno sodelovanje z RŠ Sebastjana Soviča

22. 4. 2016

V rokometnem klubu Gorenje Velenje smo si ob pričetku sezone kot enega od dolgoročnih ciljev zadali izboljšanje dela z mlajšimi selekcijami ter boljše delo s perspektivnimi rokometaši v lokalnem okolju. 


Z veseljem vam sporočamo, da smo v tej sezoni tudi na tem področju dosegli še en ogromen uspeh. V preteklih dneh smo namreč sklenili novo sodelovanje s Sebastjanom Sovičem, našim nekdanjim igralcem, ki po koncu uspešne igralske kariere deluje kot rokometni trener.


Sebastjan Sovič je vse od začetka rokometne kariere nosil črno-rumeni dres, v tem času zaigral tudi za slovensko rokometno reprezentanco, zadnja leta igralskega staža pa je preživel v sosednjem Slovenj Gradcu. Tam je postal trener članske ekipe, ki jo vodi še danes. Ekipo novonastalega kluba RK Slovenj Gradec 2011 je iz najnižje slovenske 2. A lige v samo štirih letih pripeljal nazaj do lige 1. NLB Leasing.


Sovič obenem zelo uspešno vodi tudi svojo rokometno šolo RŠ Sebastjana Soviča, v kateri trenira veliko mladih, nadarjenih bodočih rokometašev. Ker smo v rokometnem klubu Gorenje Velenje vedno odprti za nova sodelovanja in uspešne zgodbe, smo se s Sebastjanom Sovičem kot vodjem rokometne šole večkrat sestali in po nekaj mesecih pogovorov lahko tako z veseljem sporočimo, da smo z RŠ Sebastjana Soviča sklenili pogodbo o sodelovanju vsaj do konca sezone 2018/19

Odslej bo tako Sovičeva rokometna šola z rokometnim klubom Gorenje Velenje povezana, delovali bomo usklajeno, pod skupno celostno podobo, igralci bodo še bolj stalno in organizirano prehajali v naše vrste, organizirali bomo interno ligo za najmlajše, skupni portfelj mladih rokometašev pa skušali približati številki 500 rokometno aktivnih otrok.

 

Tudi vodstvo kluba je s z novim sodelovanjem več kot zadovoljno. Predsednik RK Gorenje Velenje Milan Meža je ob tem povedal: ''V RK Gorenje Velenje smo si ob mojem prihodu v klub kot enega od ciljev zadali tudi izboljšanje dela z mladimi klubskimi selekcijami ter boljše delo z nadobudnimi rokometaši v Šaleški dolini ter tudi širše. Po nekaj neformalnih pogovorih z nekdanjim članom RK Gorenje Velenje Sebastjanom Sovičem smo se v vodstvu kluba z njim kot vodjem Rokometne šole Sebastjan Sovič nekajkrat dobili tudi uradno. Vse skupaj je preraslo v pogajanja, katerih razplet je podpis pogodbe o sodelovanju RK Gorenje Velenje in RŠ Sebastjan Sovič vsaj do konca sezone 2018/19, a z željo, da bi povezava postala stalna. Kljub povezanemu in usklajenemu delovanju rokometne šole z našim klubom, bo Sebastjan strokovno in organizacijsko ostal avtonomen, kar pa za naš klub ob njegovi nesporni strokovnosti in vrednotah, ki jih vsak dan zastopa s trdim delom na rokometnem igrišču, ne predstavlja ovire ampak dodano vrednost, pri tem pa sem prepričan o dolgoročnem in kakovostnem sodelovanju.''


Sebastjan Sovič je dogovora z našim klubom vesel in o podpisu pogodbe pravi: ''Zelo sem vesel, da smo se s klubom uspeli dogovoriti za tesnejše sodelovanje. Meni je v interesu, da lahko nadarjene mlade rokometne športnike iz svoje rokometne šole predajam naprej v RK Gorenje Velenje, ki je veliko ime v slovenskem športnem prostoru. Za našo rokometno šolo je to, da se je rokometni klub Gorenje Velenje obrnil na nas z željo po sodelovanju, veliko priznanje. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje delovali na najvišji ravni in bomo absolutno dobro sodelovali.''


V osjem črno-rumenem osirju tako z navdušenjem pozdravljamo novo sodelovanje, za katerega verjamemo, da bo izjemno kakovostno in tudi dolgoročno.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me