Show menu

Mladincem RK Gorenje Velenje tokrat ni uspelo

19. 4. 2016

V ponedeljek, 18.4.2016, so velenjski mladinci odigrali domačo tekmo proti ekipi RK Ig Mokerc. Tudi tokrat so mlade ose morale v končnici tekme priznati premoč nasprotnika.


Poročilo si lahko preberete spodaj.


Črno-rumeno, kot eno!


MLADINCI

 

RK GORENJE VELENJE : RK IG MOKERC        30:31 (16:15)

 

Rdeča dvorana, 18.4.2016, 19:00

SODNIKA: Murko Uroš in Turnšek Miloš

RK IG MOKERC: Hajduk in Glavan v vratih, Leš, Cimperman D. , Legen, Privšek, Maričič, Hostnik, Žagar M. 1, Žagar Ž. 3, Ambrož 3, Cimperman B. 4, Škrjanc 5, Rupert 6, Tabakovič 9

Izključitve: 8 minut

7 m: 5/5

RK GORENJE VELENJE: Bungič (9 obramb, 29 %) in Golec (2 obrambi, 25 %), Aubreht, Frankovič, Svečko, Krabonja S., Tomič D. 1, Šiljeg 1, Zulić 1, Aleksić 1, Kretič 1, Jagodič 2, Pajt 7, Tajnik 8 in Mazej 8

Izključitve: 2 minuti

Rdeči karton: Šiljeg 35

7 m: 4/4

Trener: Ivan Simonovič

 

Mladinska ekipa Gorenja je včeraj v Rdeči dvorani gostila moštvo Ig Mokerca in, kljub dobri igri, na koncu izgubila z enim golom razlike. To je tretji poraz osic z zadetkom razlike ob samem izteku igralnega časa.

Domači fantje so tekmo odprli zelo dobro in si po petnajstih minutah priigrali pet zadetkov prednosti (9:4). V teh trenutkih tekme sta odlično delovali tako obramba osic, kot tudi protinapad. Ižanci niso imeli pravega odgovora na čvrsto 6:0 cono, zapravljali so žoge v dolgih in neučinkovitih napadih, kar so domači iz protinapadov kaznovali. Pri izidu 11:6 so Velenjčani naredili nekaj nepotrebnih napak v napadu in tekmecu podarili priložnost za priključek. Gostje so na takšen način ujeli osice in zahvaljujoč sedmim tehničnim napakam v petnajstih minutah ob izteku prvega polčasa prišli na le gol zaostanka.

V nadaljevanju srečanja so domači zopet povedli za +3 (18:15) in držali to prednost dobrih pet minut. Potem je bil zaradi grobega prekrška v 35. minuti diskvalificiran Šiljeg in gostom so se odprla vrata za povratek v boj za točke. Igralci Mokerca so obrnili potek srečanja sebi v prid in pri izidu 22:23 prvič povedli. Od tega trenutka naprej sta ekipi prevzemali vodstvo ena od druge, a ne z višjo razliko od +2. Tako izenačena borba je trajala do same končnice in v zadnjih petih minutah so imeli gostje minimalno prednost (28:29). Osice so v odločilnih trenutkih naredile napako. Ob izidu 28:30 so imeli naši fantje napad, a so si dovolili nenatančno podajo ter nasprotniku podarili žogo za + 3, kar so gostje seveda lepo izkoristili. V slabih treh minutah končnice so Velenjčani le ublažili poraz in z dveh prišli na gol razlike. V zadnjem napadu so se osice sicer obranile, a Bungičeva obramba je odbito žogo poslala na nasprotno polovico igrišča, v roke gostov. Velenjčani so v drugem delu dodali še sedem tehničnih napak in tako v končnem izračunu podarili gostom kar 14 žog.

Lepa športna predstava v Rdeči dvorani in po dolgem času odlično vodena tekma s strani sodniškega para.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me