Show menu

V Rdečo dvorano prihaja tretjeuvrščena ekipa pokala Slovenije - RD Riko Ribnica

18. 4. 2016

Po nekajtedenskem tekmovalnem premoru se vendarle tudi v Velenju pričenja nadaljevanje sezone 1. NLB Leasing lige.


Igralci in navijači črno-rumenega dresa so lahko v tem premoru spremljali reprezentančne kvalifikacije, kjer se je slovenska članska moška reprezentanca uvrstila na olimpijske igre v Rio, in zaključni turnir pokala Slovenije, ki je minil brez prisotnosti naših os. Ta teden pa bodo vendarle prišli na vrsto tako osji navijači kot igralci. V sredo našo člansko ekipo namreč čaka predzadnji krog 1. NLB Leasing lige. K nam v Rdečo dvorano prihaja RD Riko Ribnica, ki je svoje trofeje pred kratkim dopolnila s tretjim mestom v letošnji sezoni pokala Slovenije.


Ne smemo pozabiti, da bo tokratna tekma državnega prvenstva namenjena seniorjem in legendam našega črno-rumenega kluba.
V ta namen so se naši rokometaši v soboto, 16.4.2016, udeležili 6. medgeneracijskega festivala na Titovem trgu v Velenju, kjer so se družili s starejšimi, se preizkusili v uporabi defibrilatorja in med velenjske seniorje razdelili vstopnice za tekmo z Ribnico.
Ob koncu druženja so velenjske ose udeležence tudi ogrele in z njimi odtekle Tek starejših. Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.


Z Ribničani so se Velenjčani v tej sezoni že pomerili, in sicer v Športnem centru Ribnica, kjer so v zadnjih minutah tekme osvojili dve točki. Pretekla medsebojna tekma in zaradi pokalnega uspeha samozavestni Ribničani, pa kažejo na to, da naše fante čaka težak zadnji domači dvoboj rednega dela prvenstva. Naš Mitja Nosan, ki prihaja iz Ribnice, pred dvobojem s svojimi sokrajani pravi: "Vsekakor pričakujemo težko tekmo. Sam spremljam Ribničane že par tekem, saj se borijo za ligo za prvaka, in moram reči, da se njihova forma dviguje in res igrajo zelo dobro. Naše priprave na tokratno tekmo so iste kot za vsako drugo, pripravljamo se tudi z video posnetki, da vidimo, kje so nasprotnikove dobre stvari in kje slabosti. V tekmo bomo morali vstopiti odločno in čvrsto, saj nas v nasprotnem primeru čaka zelo težko delo. Predvsem pa se ne smemo spustiti v njihov način igre, pač pa igrati našega."


Nosan se bo tako na parketu ponovno srečal tudi s svojim bratom Blažem Nosanom. Strelski dvoboj na prvi tekmi je dobil Blaž. Kaj pa o bratskem obračunu tokrat meni Mitja? "Proti bratu, ki je trenutno v res dobri igralski formi, bom igral normalno, saj igrava vsak za svojo ekipo. Potrudil se bom po najboljših močeh, da pomagam svoji ekipi do nove zmage. Menim pa, da bova oba z Blažem za kratek čas pozabila na bratske vezi in dala vse od sebe."

Dvoboj drugo in peto uvrščene ekipe državnega prvenstva bo v sredo, 20. aprila, ob 19.00 v naši domači Rdeči dvorani.


Vabljeni vsi ljubitelji rokometa, da si skupaj ogledamo še zadnjo tekmo rednega dela prvenstva in pomagamo našim osam k zmagi!


Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me