Show menu

Naša osa Andris Celminš z Ribnico do tretjega mesta v pokalu Slovenije

17. 4. 2016

Na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip pokalnega tekmovanja naša članska ekipa sicer ni bila prisotna, a je del osjega gnezda predstavljal naš v Ribnico posojeni igralec Andris Celminš.


Andris Celminš in njegovi ribniški soigralci so v boju za bron v pokalu Slovenije premagali ekipo RK Trimo Trebnje in tako osvojili tretje mesto letošnje sezone pokalnega tekmovanja. Pomemben člen ribniške ekipe je bil tudi naš Estonec Andris Celminš, ki se na zadnjih tekmah odlično znašel na položaju desnega krila. Na sobotni tekmi polfinala je namreč dosegel 3 zadetke (strel 3/3), na današnji tekmi za tretje mesto pa se je med strelce vpisal kar šestkrat (strel 6/10). O svoji igri v Ribnici nam je z medaljo okoli vratu povedal: "Seveda sem zadovoljen. Včasih moraš za zmago imeti tudi malce sreče. Nisem igral na svojem položaju in vesel sem, da sem lahko s svojimi zadetki pomagal ekipi do osvojitve bronaste medalje v pokalu."


Andris je v Ribnico prišel ob začetku sezone in ob začetnih tekmah na desnem zunanjem ga je trener postavil na desno krilo. Pred tedni se je že izkazal z zmagovitim golom za uvrstitev na zaključni turnir, kjer je ponovno odigral odlično. Kako pa je bil zadovoljen s tem vikendom? "Zame je bil to odličen vikend, prvič sem igral pred polno dvorano in počutim se super. V Sloveniji sem šele prvo leto in že takoj sem igral na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Res je super izkušnja, navijači so super, ljudje tudi, vse mi je všeč," je vesel po zmagi povedal Andris.


Pokal Slovenije, Boj za tretje mesto
RD Riko Ribnica : RK Trimo Trebnje 35:29* |27:27| (12:16)
Celminš 6


Polfinale 
RD Riko Ribnica : RK Celje Pivovarna Laško 24:25 (13:13)
Celminš 3


Andrisa boste lahko v živo spremljali že v sredo, 20. aprila 2016, ko se bodo naše ose ob 19.00, v Rdeči dvorani, pomerile proti ekipi RD Riko Ribnica.


Črno-rumeno, kot eno!


Foto: Slavko Kolar

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me