Show menu

INTERVJU: Rok Ovniček

19. 4. 2016

Rok Ovniček je mlad in perspektiven igralec, ki se je ob koncu lanske sezone vrnil v naše osje gnezdo. 

Pred dnevi smo že objavili intervju z Rokom Zaponškom (več o tem si preberi TUKAJ), tokrat pa smo na pogovor povabili še drugega Roka - Roka Ovnička. 

 

Rok je v letošnji sezoni menjava našemu kapetanu Stašu Skubetu, a kljub temu svoje minute izkorišča več kot odlično. S hitrimi podajami, izjemnimi streli in borbenostjo pa je navdušil marsikaterega navijača. Slednje pa je navdušil tudi na Koroškem, kjer je bil na posoji od marca 2013. Po dveh sezonah kaljenja v Slovenj Gradcu (odigral je 47 tekem in dosegel 208 zadetkov) je letos dočakal priložnost v osji članski ekipi. V Velenje se je vrnil kot prvi strelec Korošcev sezone 2014/15 in s seboj prinesel kar nekaj novih izkušenj, o čemer je Rok povedal: "Mislim, da so tu bolj pomembne izkušnje kot pa število zadetkov. V lanski sezoni sem prvič nastopal v 1. ligi, kjer sem na skoraj vseh tekmah igral 45-60 minut. Zagotovo je razlika med mladinsko in člansko kategorijo velika, tako da sem zelo vesel, da sta se kluba dogovorila za posojo, še posebej pa sem hvaležen Sebastjanu Soviču za tolikšno minutažo."

 

Takšne izkušnje so pri prehodu iz mladinske v člansko kategorijo, kot je Rok že sam omenil, neprecenljive. Kaj pa bi Rok svetoval mladim rokometašemmed prestopom iz mladinske v člansko kategorijo, kjer jih največ tudi obupa in preneha s treningi? "Svetoval bi jim, naj sledijo svojim sanjam. Če ne dobijo takoj priložnosti v članski ekipi matičnega kluba, naj se trudijo in delajo za to. Včasih je potrebno narediti tudi korak nazaj in igrati v kateri drugi, po imenu manj znani, ekipi, kot sem naredil tudi sam."

 

V letošnji sezoni se je 21-letni nekdanji mladinski reprezentant velikokrat izkazal s svojo igro in pokazal, da je lahko odlična zamenjava za Staša Skubeta. Kaj se je Rok že oziroma se še lahko nauči od Staša? "Največ, kar se moram še naučiti, je, kako odreagirati oziroma kako organizirati ekipo na igrišču v težkih končnicah tekem in pa kakšnega zvitega strela, kar Stašu zelo dobro uspeva. Zavedam se, da bo po Staševem odhodu težko stopiti v njegove čevlje, vendar bom dal vse od sebe, da svojo nalogo čim bolje opravim," je povedal Rok.

 

Januarja letos je velenjsko člansko ekipo prevzel dr. Marko Šibila, ki je znan po dobrem delu z mladimi. Zanimalo nas je, kakšen trener se Roku zdi Šibila in kaj mu je pri njegovem delu najbolj všeč? O glavnem trenerju os je Ovniček povedal: "Vsak igralec v karieri potrebuje takšnega trenerja, ki zna delati z mladimi. Če v kakšnem segmentu igre nisi zanesljiv oziroma se ti neprestano pojavlja neka napaka, bo Marko Šibila tako dolgo vztrajal in te popravljal, dokler ne bo postalo samoumevno, da te napake več ni. Na njegovih treningih je veliko dela na malenkostih v situacijah, ki naredijo dobrega igralca odličnega ali celo vrhunskega."

 

Za konec pogovora pa nismo mogli mimo vprašanja o vzorniku in o Rokovi rokometni prihodnosti. Medtem, ko je na vprašanje o idolu odgovoril: "Kot mlajšemu je bil moj vzornik Ivano Balić, saj je bil pravi čarovnik na igrišču. Vedno je imel pravi odgovor za vsako napako obrambe. Zdaj nimam posebnega idola, vendar redno spremljam igro najboljših srednjih zunanjih in se še vedno poskušam kaj naučiti od njih," pa je o svoji rokometni prihodnosti povedal: "Z veseljem bi zaigral v francoski ali nemški ligi. V teh dveh pa predvsem zato, ker tam igrajo najboljši igralci sveta in se vsak teden igrajo res težke tekme, kar pri nas tudi manjka."

 

Roku seveda na prihodnjih tekmah želimo še veliko "zvitih strelov", atraktivnih podaj ter pa seveda črno-rumenih zmag in čim manj poškodb. 

 

Črno-rumeno, kot eno! 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me