Show menu

Ose skupaj s starejšimi odtekle Tek starejših v Velenju

16. 4. 2016

Mestna občina Velenje je v teh dneh dneh pripravila že 6. medgeneracijski festival, ki letos poteka pod sloganom »Sanje pripadajo vsem generacijam«.

Letos so organizatorji prvič pripravili kar tridnevni festival, ki je potekal na različnih lokacijah, festivala pa so se dane, v soboto, udeležili tudi rokometaši članske in mlajših ekip RK Gorenje Velenje.

 

Osrednje festivalsko dogajanje se je odvijalo prav danes na Titovem trgu v Velenju, kjer se je že ob 9.30 na Cankarjevi ulici odvil zanimiv plesni »flash mob« pri katerem je sodelovalo kar 130 plesalcev različnih zvrsti plesa in vseh generacij.

Plesni »flash mob« so si ogledali tudi člani RK Gorenje Velenje in bili nad njim navdušeni. ''Skupaj z ekipo smo si ogledali zanimivo plesno predstavo, ki je bila vsekakor dobro pripravljena in čestitke organizatorjem,'' je povedal Rok Zaponšek.

 

Ob 10. uri je prisotne nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, svoj nastop pa je pripravila tudi godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje.

 

Temu so vse do 12. ure na stojnicah na Titovem trgu sledile različne aktivnosti. Starejši so otrokom in mladim pokazali igre njihove mladosti, otroci in mladi pa so starejše učili uporabe novih tehnologij in jim predstavili nove načine zabave.

 

Med stojnicami ste lahko našli tudi stojnico RK Gorenje Velenje, kjer so se mimoidoči lahko družili z našimi rokometaši, poskusili zadeti gol in si priigrati vstopnico za naslednjo domačo tekmo v Rdeči dvorani.
Pri druženju z navijači in deljenju vstopnic so se članski ekipi tokrat pridružili tudi predstavniki mlajših kategorij črno-rumenega kluba, ki so se za prvič odrezali več kot odlično.

 

Na drugih stojnicah so obiskovalci lahko med drugim pletli iz odpadnega tekstilnega materiala, igrali ročni nogomet, se udeležili delavnice tapkanja, razgibavanja in ličenja, merili krvni tlak, se naučili uporabe računalnika in mobilnih telefonov, sodelujoči pa so delili tudi pecivo, kuharske recepte in kazalnike za knjige.

 

Članska ekipa velenjskih os se je z veseljem odzvala povabilu sosednje stojnice in si ogledala prikaz uporabe defibrilatorja,nekateri rokometaši in predstavniki strokovnega štaba pa so se tudi sami preizkusili v oživljanju.

 

Pred končnim dejanjem današnjega dne, so se naši članski rokometaši zbrali ob startni ravnini in pričeli z ogrevanje. Ob 11. uri je namreč na Titovem trgu potekal Tek starejših, ki so se ga lahko udeležili vsi starejši nad 65 let ali upokojenci. Namen teka je bil opozoriti čim več občank in občanov, da imajo starejši še vedno sanje in želje, tako kot mlajše generacije. Velikokrat pa zaradi svojih omejitev ne morejo hiteti, zato skupaj pozivamo občane, da so na starejše še posebej pozorni.


Pred startom so tako udeležence teka ogreli rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki so tekače nato tudi pospremili do cilja. Ogrevanje so vodili Rok Zaponšek, Mitja Nosan in Vid Levc, ki so svojo nalogo več kot odlično opravili. Namen teka ni bil tekmovanje, prav vsi udeleženci teka, ki jih je bilo okoli 200, pa so prejeli brezplačno majico.

 

Po prireditvi je Mitja Nosan povedal: ''Danes smo se družili z navijači, med njih razdelili nekaj vstopnic za sredino tekmo z Ribnico in se ob koncu priključili tudi teku starejših občanov in občank. Posebej všeč nam je bil tudi prikaz uporabe defibrilatorja, ki lahko velikokrat komu reši življenje.''

 

''Ogrevanje s starejšimi je bilo zelo zanimivo, prav tako tudi preživljanje časa z našimi navijači in z ekipo. Za nami je tako zabavno dopoldne in upam, da so uživali tudi vsi ostali obiskovalci,'' pa je dodal naš mlad vratar Rok Zaponšek.

 

Nad dogodkom so bili navdušeni in zadovoljni tudi ostali naši fantje, ki se vedno z veseljem udeležijo takšnih in drugačnih prireditev v Velenju.


Črno-rumeno, kot eno!

FOTO UTRINKI Z DOGODKA (foto: Goran Vadlja Kamenjašević)

Prijavi se na e-novice

Prijavi se