Show menu

Božović, Szyba, brata Burić in Slovenija dobili nasprotnike v boju za nastop na EP 2018

14. 4. 2016

Danes, v četrtek, 14.4.2016, je v hrvaškem mestu Dubrovnik potekal žreb kvalifikacijskih skupin za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2018 potekalo na Hrvaškem.


Čeprav je bil na žrebu prisoten naš Mario Šoštarič, ni bil edini predstavnik os, ki so čakale na žreb skupin. Kroglice so namreč določile tudi nasprotnike za naše reprezentančne ose drugih držav - Miloša Božovića (Črna gora), Michala Szybo (Poljska) ter Senjamina in Benjamina Burića (Bosna in Hercegovina).

Slovenski ljubitelji rokometa smo nestrpno pričakovali žreb skupine, v kateri bo nastopila Slovenija. Žreb je določil, da se bo naš Mario Šoštarič skupaj s slovenskimi reprezentančnimi soigralci pomeril proti ekipam Nemčije, Švice in Portugalske.

Poljska, s katero bo nastopil naš Szyba, se bo za uvrstitev na EP 2018 v skupini 2 pomerila proti reprezentancam Belorusije, Srbije in Romunije. Črno goro, kjer igra naš Božović, čakajo tekme z reprezentancami Švedske, Rusije in Slovaške. Ekipa Bosne in Hercegovine z našima bratoma Burić pa se bo srečala z reprezentancami Španije, Avstrije in Finske.


Po žrebu smo govorili tudi z našo oso Mariom Šoštaričem, ki je povedal: ''V Dubrovnik sem prišel danes (četrtek) zjutraj in imam se lepo. Spoznal sem kar nekaj novih ljudi, pomagal pri žrebu kvalifikacijskih skupin za uvrstitev na evropsko prvenstvo in si ogledal mestne znamenitosti. Za enodnevni izlet mislim, da sem dan izkoristil več kot odlično. Z žrebom za ekipo Slovenije nisem najbolj zadovoljen, saj nam je prinesel šest težkih tekem, a z maksimalno zagnanostjo in željo po zmagah verjamem v preboj slovenske reprezentance na evropsko prvenstvo 2018 na Hrvaškem.''


KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2018:

Skupina 1: Danska, Madžarska, Nizozemska, Latvija
Skupina 2: Poljska, Belorusija, Srbija, Romunija
Skupina 3: Španija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Finska
Skupina 4: Islandija, Makedonija, Češka, Ukrajina
Skupina 5: Nemčija, SLOVENIJA, Portugalska, Švica
Skupina 6: Švedska, Rusija, Črna gora, Slovaška
Skupina 7: Francija, Norveška, Litva, BelgijaRAZPORED TEKEM:

2./3. november 2016:
SLOVENIJA : Švica
5.-7. november 2016: Portugalska : SLOVENIJA
3./4. maj 2017: SLOVENIJA : Nemčija
6./7. maj 2017: Nemčija : SLOVENIJA
14./14. junij 2017: Švica : SLOVENIJA
17./18. junij 2017: SLOVENIJA : Portugalska


Za vse naše ose bomo na kvalifikacijskih tekmah seveda držali pesti, da jim bo šlo čim bolje in da se uvrstijo na evropsko prvenstvo.

Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me