Show menu

Rokometaši del 6. medgeneracijskega festivala Velenje

14. 4. 2016

Mestna občina Velenje bo v prihodnjih dneh pripravila že 6. medgeneracijski festival, ki letos poteka pod sloganom »Sanje pripadajo vsem generacijam«.

Letos bodo organizatorji prvič pripravili kar tridnevni festival, ki bo potekal na različnih lokacijah, festivala pa se bodo udeležili tudi rokometaši članske in mlajših ekip RK Gorenje Velenje.


Osrednje festivalsko dogajanje je pripravljeno v soboto, 16. aprila 2016. Že ob 9.30 bodo na Cankarjevi ulici pripravili plesni »flash mob« pri katerem bo sodelovalo kar 130 plesalcev različnih zvrsti plesa in vseh generacij.

Godba veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje nas bo s svojim nastopom pospremila do drugega prizorišča, Titovega trga, kjer bo ob 10. uri prisotne nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

Vse do 12. ure bodo na stojnicah na Titovem trgu potekale različne aktivnosti. Starejši bodo otrokom in mladim pokazali igre njihove mladosti, otroci in mladi pa bodo starejše učili uporabe novih tehnologij in jim predstavili nove načine zabave. Med stojnicami boste našli tudi stojnico RK Gorenje Velenje, kjer se boste lahko družili z našimi rokometaši, poskusili zadeti gol in si priigrati vstopnico za naslednjo domačo tekmo v Rdeči dvorani.

Obiskovalci bodo lahko med drugim pletli iz odpadnega tekstilnega materiala, igrali ročni nogomet, se udeležili delavnice tapkanja, razgibavanja in ličenja, merili bodo krvni tlak, prikazali uporabo defibrilatorja, računalnika in mobilnih telefonov, sodelujoči bodo delili pecivo, kuharske recepte in kazalnike za knjige. Obiskovalci bodo lahko v soboto dopoldne tudi poskusili brezplačne jedi, ki jih bodo pripravili prostovoljci v okviru »EVS Food«, projekta Mladinskega centra Velenje in prostovoljcev Evropske prostovoljne službe. S svojimi nacionalnimi jedmi se bodo predstavili prostovoljci iz Bosne in Hercegovine, Francije, Grčije, Italije, Madžarske, Nemčije, Rusije in Španije.

V soboto ob 11. uri bo na Titovem trgu start Teka starejših, ki se ga lahko udeležijo starejši nad 65 let ali upokojenci. Namen teka je opozoriti čim več občank in občanov, da imajo starejši, še vedno sanje in želje, tako kot mlajše generacije. Velikokrat pa zaradi svojih omejitev ne morejo hiteti, zato pozivamo občane, da so na starejše še posebej pozorni.

Pred startom bodo tekače ogreli rokometaši Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki jih bodo tudi pospremili do cilja. Namen teka ni tekmovanje, zato k sodelovanju vabimo tudi sprehajalce in osebe s posebnimi potrebami. Udeleženci teka bodo prejeli brezplačno majico.


Prijazno vabljeni, da se nam v soboto na Titovem trgu v Velenju pridružite tudi vi!

Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me