Show menu

INTERVJU: Rok Zaponšek

13. 4. 2016

Rok Zaponšek je eden tistih mladih vratarjev, ki se je izkazal v vseh mlajših kategorijah našega kluba, poleg tega pa je bil ves čas tudi del reprezentančnih akcij mlajših kategorij.

 

Rok Zaponšek se je pred tekmovalnim premorom na črno-rumenih vratih zelo izkazal, zato smo se odločili, da si zasluži svojih "pet minut slave" tudi v intervjuju na naši spletni strani.  Rok je po nekaj sezonah posoje v druge klube (RK Sevnica, MRK Krka, RK Slovenj Gradec 2011) in majhni minutaži v naši članski ekipi v tej sezoni dočakal večje število minut na igrišču, kar je potrdil tudi sam: "Po kar nekaj sezonah, kjer sem bil tretji vratar oz. sem bil na posoji sem dočakal priložnost v dresu Gorenja. Občutek, da imam vidnejšo vlogo v ekipi kot v preteklosti, je seveda dober. Sedaj pa je vse na meni - da pridno treniram in se dokazujem iz dneva v dan, ter s tem postajam vse boljši."

 

Uprava velenjskega kluba je Roka v zadnjem mesecu preteklega koledarskega leta posodila sosednjemu Slovenj Gradcu, kjer je hitro zablestel in pokazal, da je iz pravega testa za vrhunskega vratarja. V nadaljevanju sezone se je, ob nesrečni poškodbi Klemna Ferlina, vrnil v domači klub in v črno-rumenem dresu nanizal nekaj odličnih tekem (proti Trebnjem, Slovenj Gradcu in Ormožu) ter pokazal, da nanj v naslednji sezoni velja računati. "V klubu smo se dogovorili, da ob začetku decembra odidem na posojo v Slovenj Gradec, kjer sem dobil veliko večjo minutažo, ki je zelo pomembna za moj razvoj. Ob koncu decembra pa se je poškodoval Klemen Ferlin in tako sem bil z januarjem spet član ekipe Gorenja Velenja. Posoja v slovenjgraški klub je bila sicer zelo kratka odisejada, ki pa mi je zelo koristila. Za priložnost sem tako izredno hvaležen slovenjgraškemu klubu s trenerjem Sebastjanom Sovičem na čelu," je povedal Zaponšek.

Ob koncu sezone naše osje gnezdo zapušča tudi izjemni vratar Benjamin Burić, ki odhaja v nemški Wetzlar. To pomeni, da bo več bremena padlo na Klemna Ferlina in pa zagotovo tudi na Roka, ki tem vidi novo motivacijo: "Ta priložnost mi pomeni nekakšno potrditev dosedanjega dobrega dela ob enem pa tudi obvezo, da bo treba trenirati še trdneje. Upam, da bova s Klemnom prihodnjo sezono dober dvojec in da bova ekipi dala občutek, da se lahko na naju zanese, saj bodo imeli za svojim hrbtom potrebno zanesljivost v vratih. Zelo sem hvaležen, da se bom še naprej lahko učil od Klemna, ki mi bo zagotovo pomagal s svojimi izkušnjami."

 

V letošnji sezoni je cilj osje članske ekipe naslov državnega prvaka. Fante čaka težka končnica, pomemben člen pa bo tudi naš 24-letni vratar, ki pravi: "Veliko dejavnikov bo odločalo o tem, kdo bo na koncu državni prvak. Zelo pomembno bo, da ne bomo oddajali točk na "manjših" tekmah, v neposrednih dvobojih z našim glavnih tekmecem Celjem pa bo odločala dnevna forma in zbranost. Seveda pa ob tem iskreno upam, da bomo imeli čim manj težav s poškodbami."

 

Zaponšek je bil v svoji karieri ves čas tudi del mlajših reprezentančnih kategorij. Ker smo se z Rokom pogovarjali ravno v času zgodovinske uvrstitve slovenske članske reprezentance na olimpijske igre v Riu, nismo mogli mimo te teme. Marsikateremu rokometašu takšni uspehi namreč dajejo dodatno energijo in motivacijo za treninge. Kako pa je pri Roku? "Definitivno mi takšni uspehi reprezentance dajejo motivacijo, saj je kar nekaj fantov, ki so se uvrstili v Rio, v preteklosti nosilo velenjski dres, kar dokazuje, da se v Velenju odlično dela. Tudi sam vem, da so v našem klubu pogoji za delo odlični. Tako je vse na meni - da treniram in se maksimalno dokažem."

 

Za konec zanimivega pogovora pa nas je zanimalo še, kakšni so Rokovi rokometni cilji v prihodnosti"Moj kratkoročni cilj je, da se resnično dokončno uveljavim v dresu Gorenja Velenja in da v prihodnjih sezonah postanem črno-rumeni vratar številka 1. Seveda pa imam kot vsak športnik tudi željo, da bi nekega dne oblekel dres z državnim grbom in zastopal Slovenijo na katerem izmed velikih tekmovanj."

 

Roku želimo na prihodnjih tekmah čim več uspešno zaustavljenih strelov in uspešno nadaljevanje kariere s čim manj poškodbami.

 

Črno-rumeno, kot eno!

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me