Show menu

Velenjskim mladincem zmaga ušla v zadnjih minutah tekme

11. 4. 2016

V nedeljo, 10.4.2016, ob 17.00, so se v grosupeljski dvorani Brinje pomerili osji in grosupeljski mladinci

Na koncu so slavili slednji, a naši fantje si vsekakor zaslužijo veliko pohvalo za borbenost.


Poročilo s tekme si lahko preberete spodaj.


Črno-rumeno, kot eno!MLADINCI

RK GROSUPLJE : RK GORENJE VELENJE         33:32 (15:17)


GROSUPLJE, DVORANA BRINJE, 10.4.2016, 17:00

SODNIKA: Palačkovič Mirko in Knez Matija

RK GROSUPLJE: Mišigoj in Ljutič v vratih, Tiselj, Kitak, Brezec, Pišek, Pevec, Crum U., Oven, Zakotnik 3, Ferkulj 4, Slemenjak 6, Crum J. 10 in Mišmaš 10

Izključitve: 10 minut

7 m: 7/7

RK GORENJE VELENJEBungić (7 obramb, 22%) in Golec (3 obrambe, 27%) v vratih, Aubreht, Frankovič, Aleksić, Krabonja S., Svečko, Tomić D. 1, Šiljeg 1, Kretič 1, Tajnik 2, Zulić 3, Mazej 5, Jagodič 6, Pajt 13

Izključitve: 8 minut

Rdeči karton: Tomić D. (60), Pajt (60), Mazej (40), Tajnik (39)

Trener: Ivan Simonovič

 

Kljub dobri predstavi na gostovanju v Grosuplju osicam ni uspelo priti do točk. Tekma je bila odločena z izvajanjem kazenskega strela po izteku igralnega časa, ki ga je domači igralec Mišmaš zanesljivo izvedel.

Velenjčani so tekmo odprli zelo dobro in prednost enega zadetka držali dobrih 15 minut. Izključitev Mazeja za 2 minuti so gostitelji dobro izkoristili in prešli v vodstvo (7:4), vendar so osice našle način kako nasprotnikov nalet umiriti. Po nekaj minutah igre so bili Velenjčani znova poravnani z domačini (10:10). Podoben scenarij se je ponovil v 21. minuti, ko je bil naš Mazej izključen drugič na tekmi. Znova so domačini naredili razliko treh golov (13:10), a so osice do konca polčasa naredile delni izid 2:7 in na odmor odšle z dvema goloma prednosti.

Ob začetku drugega dela igre so imeli Velenjčani v enem trenutku na parketu dva igralca več, česar pa niso znali maksimalno izkoristiti in povišati prednosti na več kot tri zadetke. Domači so prišli do izenačenja na 20:20 in še enkrat poravnani krenili v končnico, ki je bila izredno napeta in obarvana z dvojnim kriterijem arbitrov srečanja. Igrala se je 39. minuta, ko je bil zaradi prekrška diskvalificiran naš Tajnik (udarec v obraz). V 40. minuti je Mazej dobil tretjo izključitev in moral je zapustiti igrišče. Osice so po minuti odmora nadaljujevale brez dveh pomembnih igralcev in do konca so bile boljši tekmec na igrišču. Vratarja Bungiča je zamenjal Golec, obrambo sta držala Tomić Denis in Šiljeg, v napadu pa sta zadevala Jagodič in Pajt, ki je bil s 13 zadetki od 14 strelov najboljši strelec tekme.

Nekajkrat so osice zadržale napade domačih in si celo priigrale žogo, toda domačim je bila vedno ponujena nova možnost. Na koncu so imele osice zadnji napad in 45 sekund na voljo. Velenjčani akcije niso spretno izpeljali in domači so imeli štiri sekunde pred koncem 9-metrovko in minuto odmora za dogovor. Tudi domači niso najbolj uspešno izvedli strela, toda na svoji strani so imeli dosojen kazenski strel, ki je povzročil nekaj vroče krvi med Velenjčani. Tako sta bila ob izteku igralnega časa diskvalificirana naša Pajt in Tomič D., domačin Mišmaš je zadel s sedmih metrov in osicam ni preostalo drugega kot čestitati nasprotniku za dve pomembni točki.

Srečanje je s tribun dvorane Brinje spremljalo dobrih 30 navijačev domačega moštva, ki so poskrbeli za lepo vzdušje na tekmi.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se